USA by mali voči Kube postupovať tak, ako Reagan voči ZSSR

NETKY.SK • 27 Január 2012, 08:11 • 2 min
USA by mali voči Kube postupovať tak, ako Reagan voči ZSSR

USA by mali voči Kube postupovať tak, ako Reagan voči ZSSR - Politika Republikánski uchádzači o nomináciu do prezidentských volieb v noci nadnes kritizovali ústretový postup prezidenta Baracka Obamu voči Kube. Newt Gingrich počas debaty vyhlásil, že USA b

slovakia

left justify in out

img

Republikánski uchádzači o nomináciu do prezidentských volieb v noci nadnes kritizovali ústretový postup prezidenta Baracka Obamu voči Kube.
      Newt Gingrich počas debaty vyhlásil, že USA by mali voči Kube použiť rovnakú taktiku, akú prezident Ronald Reagan v 80. rokoch úspešne nasadil proti sovietskemu systému. Podľa Gingricha by sa mala americká politika orientovať na mladých Kubáncov s cieľom presvedčiť ich, že si želajú slobodu.
      Mitt Romney by podľa vlastných slov proti komunistickému režimu na ostrove 150 kilometrov od Floridy použil ekonomický tlak. Rick Santorum dodal, že Obamova politika uvoľňovania sankcií proti Kube je "nesprávny odkaz v nesprávnom čase". Jedine Ron Paul vyhlásil, že USA by mali voči Kube zaujať ústretový postoj a zmierniť napätie.
      V súvislosti s blízkovýchodným konfliktom sa Gingrich, známy svojím proizraelským postojom,  musel brániť kritike, ktorú vyvolal vyhlásením, že Palestínčania sú vymyslený národ. Na dotaz z obecenstva však svoj postoj potvrdil a vyhlásil, že Palestínčanov vymysleli v 70. rokoch minulého storočia. Ako dodal, predtým boli považovaní jednoducho za Arabov.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies