USA budú radiť pri stíhaní potenciálnych teroristov

NETKY.SK • 14 November 2014, 11:00 • 2 min
USA budú radiť pri stíhaní potenciálnych teroristov

WASHINGTON - Spojené štáty budú do iných krajín vysielať právnych poradcov pre trestné stíhanie radikálov, ktorí by po návrate z miest bojov na Blízkom východe, mohli vo svojich domovských krajinách pripravovať teroristické útoky. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie amerického ministra spravodlivosti Erica Holdera.

slovakia

left justify in out

Podľa Holdera americké ministerstvo spravodlivosti vyšle svojich poradcov na Balkán, Blízky východ a do severnej Afriky, aby tam miestnym orgánom činným v trestnom konaní pomáhali vo výkone ich právomocí pri vyšetrovaní a stíhaní takzvaných zahraničných bojovníkov.
      

"Títo pracovníci budú našim spojencom poskytovať významnú pomoc pri stíhaní tých, ktorí sa z oblasti Sýrie vrátia s úmyslom pripravovať teroristické útoky," povedal Holder po stretnutí s predstaviteľmi EÚ vo Washingtone. Súčasťou projektu bude vyslanie protiteroristického poradcu do oblasti Balkánu a právnych expertov do desiatich blízkovýchodných a severoafrických krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona