USA budú musieť zmeniť kvalitu vzťahov s európskymi spojencami v NATO

NETKY.SK • 20 November 2019, 14:34 • 2 min
USA budú musieť zmeniť kvalitu vzťahov s európskymi spojencami v NATO

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa domnieva, že Spojené štáty budú musieť podniknúť určité kroky na zmenu kvality svojich vzťahov so spojencami z Európy v rámci NATO.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry TASS to Putin vyhlásil v stredu na plenárnom zasadnutí investičného fóra Russia calling!. "Teraz už nestačí povedať: My vás chránime - vy platíte. Prečo by mali platiť za udržiavanie obranného komplexu USA? Budú si rozvíjať svoj vlastný. Teraz o tom hovoria," vyhlásil Putin.

 

"Mýtus o ruskej hrozbe" označil Putin za vynález tých, ktorí chcú "na tejto legende zarobiť".

 

Hrozba vychádzajúca z Ruska je podľa Putina "vynálezom tých, ktorí chcú zarobiť na tom, že sú v prvej línii boja proti Rusku, získať výhody a preferencie".

 

 

"A toto je zrejmé každému. Absolútne evidentné je to pre vedúcich predstaviteľov popredných európskych krajín," vyhlásil ruský prezident.

 

Podľa Putina "napriek všetkým problémom s Ukrajinou, špekuláciám okolo Krymu a Donbasu, každý chápe, že Rusko na nikoho nezaútočí".

 

Investičné fórum Russia calling! sa koná od stredy do piatku v Moskve. Ide o najväčšiu podobnú udalosť, na ktorej sa zúčastňujú investori, podnikatelia a ekonómovia z 80 krajín sveta. Agentúra Interfax dodala, že počas fóra sa plánuje viac ako 8000 obchodných stretnutí medzi štyrmi očami a budú podpísané aj mnohé zmluvy medzi ruskými regiónmi a firmami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona