USA, Británia a Austrália varovali pred teroristickými útokmi na Filipínach

NETKY.SK • 3 November 2010, 12:07 • 2 min
USA, Británia a Austrália varovali pred teroristickými útokmi na Filipínach

USA, Británia a Austrália varovali pred teroristickými útokmi na Filipínach - Krimi Spojené štáty, Británia a Austrália varovali pred zvýšenou hrozbou teroristických útokov na Filipínach. Podľa austrálskeho varovania sa vyskytli dôveryhodné správy o možno

slovakia

left justify in out

Spojené štáty, Británia a Austrália varovali pred zvýšenou hrozbou teroristických útokov na Filipínach. Podľa austrálskeho varovania sa vyskytli dôveryhodné správy o možnom bezprostredne hroziacom útoku v metropole Manila, informovala dnes tlačová agentúra Reuters.
      Tri cestovné odporúčania s utorkovým dátumom uvádzajú, že k možným terčom patria miesta navštevované cudzincami ako sú letiská a obchodné centrá. Vlády USA, Británie a Austrálie preto odporučili svojim občanom vysokú opatrnosť. Naďalej platí odporúčanie necestovať do južných regiónov, kde pôsobia povstalci a islamskí militanti.
      "Na Filipínach môže kedykoľvek a kdekoľvek dôjsť k teroristickým útokom vrátane bombových," uviedlo austrálske ministerstvo zahraničných vecí. "Stále dostávame dôveryhodné správy naznačujúce, že teroristi plánujú útoky na celý rad cieľov."
      Filipínska vláda nepovažuje hrozbu za bezprostrednú, avšak berie výstrahy vážne, povedal minister obrany Voltaire Gazmin. Armáda ostrovnej ázijskej krajiny uviedla, že informácie o možných teroristických útokoch nemá.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies