USA bombardujú sýrsku Rakku ako kedysi nemecké Drážďany, pri oslobodzovaní zahynuli tisícky nevinných civilistov

NETKY.SK • 23 Október 2017, 07:36 • 2 min
USA bombardujú sýrsku Rakku ako kedysi nemecké Drážďany, pri oslobodzovaní zahynuli tisícky nevinných civilistov

MOSKVA - Vojenská koalícia pod velením USA bombardovala sýrske mesto Rakka obdobným spôsobom, akým bolo počas druhej svetovej vojny zničené nemecké mesto Drážďany.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v nedeľu hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov, ktorého cituje agentúra TASS. "Počas operácie zameranej na oslobodenie tohto mesta z područia teroristov Islamského štátu (IS) boli zabité tisícky sýrskych civilistov. Rakka si však zopakovala osud nemeckých Drážďan z roku 1945, ktoré boli zrovnané so zemou v dôsledku britsko-amerického bombardovania," uviedol Konašenkov.

 

Washington, Paríž a Berlín sa teraz predbiehajú vo vyhláseniach, že do týchto oblastí investujú milióny dolárov určených na rozvoj mierového života, ale v skutočnosti chcú "ukryť dôkazy barbarského bombardovania USA a ich spojencov, ktoré v Rakke pochovalo tisícky civilistov," uviedol Konašenkov. Dodal, že v súčasnosti je cieľom západných krajín len finančná podpora Rakky, pričom USA, Francúzsko, Nemecko a Británia predtým odmietali poslať do Sýrie akúkoľvek humanitárnu pomoc.

 

"Počas uplynulých rokov Rusko vyzývalo USA a európske krajiny, aby vyslali do Sýrie humanitárnu pomoc. Vypracovali sme zoznam lokalít, ktoré najviac potrebujú pomoc, a to bez ohľadu na to, kto je takzvaný dobrý či zlý. Odpoveď z Washingtonu, Berlína, Londýna či Paríža bola zakaždým zamietavá," zakončil Konašenkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona