USA a spojenci vybudujú na hraniciach s Ukrajinou obilné silá

NETKY.SK • 15 Jún 2022, 06:00 • 2 min
USA a spojenci vybudujú na hraniciach s Ukrajinou obilné silá

WASHINGTON – Americký prezident Joe Biden v utorok predstavil plán západných spojencov na vybudovanie dočasných skladov v blízkosti hraníc s Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Cieľom je zabezpečenie vývozu obilia, ktorý Rusko znemožňuje blokádou ukrajinských čiernomorských prístavov. TASR prevzala túto správu od agentúry AFP. Biden uviedol, že dôvodom na vybudovanie síl v tesnej blízkosti hraníc s Ukrajinou je rozdiel v rozchode koľaje. Z týchto skladov sa bude obilie prevážať ďalej po železnici do Európy a následne na svetový trh, dodal. Upozornil však, že vybudovanie novej infraštruktúry nejaký čas potrvá.

 

 

Americký prezident zároveň označil šéfa Kremľa Vladimira Putina za vinníka vysokých cien potravín v Spojených štátoch. „Putin sa touto vojnou nielenže snaží zničiť ukrajinskú kultúru, zdecimovať ľudí, napáchať bezpočet vojnových zločinov, ale blokuje tiež tisícky ton obilia,“ vyhlásil šéf Bieleho domu.

 

Možno vás zaujme: Vojnu na Ukrajine zrejme vyprovokovali, vyhlásil pápež František



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies