USA a spojenci útočili v Sýrii a Iraku na ciele Islamského štátu

NETKY.SK • 30 Január 2015, 09:29 • 2 min
USA a spojenci útočili v Sýrii a Iraku na ciele Islamského štátu

WASHINGTON - Spojené štáty a ich koaliční partneri uskutočnili v priebehu štvrtka šesť náletov na ciele džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii a 12 ďalších vzdušných úderov Iraku. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovala americká armáda.

slovakia

left justify in out

Päť leteckých útokov sa uskutočnilo blízko severosýrskeho, väčšinou Kurdmi obývaného mesta Kobané a zasiahlo bojové stanovište Islamského štátu, tri taktické jednotky a jednu väčšiu jednotku tejto organizácie, uvádza sa v armádnom komuniké.

 

Pentagón tento týždeň informoval, že bojovníkov IS sa podarilo vyhnať z 90 percent Kobané. V tomto meste na hraniciach Sýrie a Turecka zúrili boje už štyri mesiace.

 

Zástupcovia sýrskeho prezidenta Bašára Asada a predstavitelia opozície sa medzitým vo štvrtok dohodli na uskutočnení ďalšieho kola rozhovorov v Moskve, zameraných na ukončenie štvorročného vojnového konfliktu v Sýrii. Presný termín nových rokovaní však ešte nebol stanovený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona