USA a Rusko sa dohodli na výmene informácií o ukrajinskej hranici

NETKY.SK • 8 November 2014, 09:58 • 2 min
USA a Rusko sa dohodli na výmene informácií o ukrajinskej hranici

PEKING - Rusko a USA sa chcú zasadzovať za mierové riešenie konfliktu na východe Ukrajiny. Uviedol to dnes americký minister zahraničných vecí John Kerry pred novinármi v Pekingu po stretnutí s ruským rezortným partnerom Sergejom Lavrovom. Podobne sa predtým vyjadril aj Lavrov, informovala agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kerry zdôraznil, že existujú rozdielne názory na situáciu na Ukrajine. Spojené štáty a Rusko sa však podľa neho dohodli na výmene informácií o situácii na rusko-ukrajinskej hranici. Pokiaľ ide o sankcie voči Rusku, ich zmiernenie alebo sprísnenie bude záležať na rozhodnutiach Moskvy.
      

Lavrov povedal, že je dôležité, aby ukrajinské vedenie uskutočnilo avizované kroky vedúce k mieru. "Prímerie nie je, žiaľ, úplne dodržiavané. Znova sa strieľa," uviedol pre agentúru Interfax. Šéfovia diplomacií Ruska a USA sa stretli popri ministerskom zasadnutí pred summitom Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC) v čínskej metropole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona