USA a Kuba by mohli obnoviť diplomatické styky ešte pred 10. aprílom

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 07:03 • 2 min
USA a Kuba by mohli obnoviť diplomatické styky ešte pred 10. aprílom

WASHINGTON - USA a Kuba by mohli obnoviť diplomatické styky, vrátane otvorenia veľvyslanectiev, už pred Panamerickým summitom v Paname 10. a 11. apríla, uviedol americký prezident Barack Obama. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Mojou nádejou je, že budeme môcť otvoriť veľvyslanectvo a niečo zo základov už bude vtedy položené (pred summitom)," povedal Obama. Zdôraznil však, že ešte potrvá, kým sa vzťahy s Kubou dostanú do normálu po viac než polstoročnom rozkole.

 

Agentúra Reuters získala informáciu o možnom obnovení diplomatických stykov a otvorení veľvyslanectiev do aprílového summitu v Paname už predtým od nemenovaného vysokopostaveného predstaviteľa amerického ministerstva zahraničných vecí.

 

"Myslíme si, že obnovenie diplomatických stykov a otvorenie veľvyslanectiev by malo byť vykonané naraz... Ak bude vôľa na oboch stranách, môže sa tak stať ešte pred summitom," povedal predstaviteľ amerického ministerstva po dvoch kolách rokovaní s kubánskou stranou.

 

Nemenovaný vysokopostavený kubánsky predstaviteľ uviedol, že Kuba je ochotná obnoviť diplomatické styky s Washingtonom, ak administratíva prezidenta Obamu odstráni Kubu zo svojho zoznamu štátov podporujúcich terorizmus.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies