USA a Japonsko začnú rokovať o dvojstrannej obchodnej dohode

NETKY.SK • 27 September 2018, 13:13 • 2 min
USA a Japonsko začnú rokovať o dvojstrannej obchodnej dohode

NEW YORK - Americký prezident Donald Trump a japonský premiér Šinzó Abe uviedli, že ich krajiny začnú rokovať o bilaterálnej obchodnej dohode.

slovakia

left justify in out

Trump počas ich diskusií na okraji zasadnutia Valného zhromaždenia Organizácie spojených národov (OSN) údajne tiež súhlasil s tým, že zatiaľ vyjme Japonsko z prípadného zvýšenia ciel na dovoz áut a automobilových súčiastok do USA, uviedla tlačová agentúra Kyodo News.

 

Trump a Abe sa takisto dohodli na ďalšom zvýšení obchodu a investícií medzi krajinami, z čoho by mali profitovať obe strany. Súhlas s rokovaniami o dvojstrannej dohode signalizuje výrazný ústupok Abeho, keďže Tokio doteraz obhajovalo multinárodnú obchodnú dohodu v štýle Transpacifického obchodného partnerstva (TPP).

 

USA sa stiahli z TPP krátko po nástupe Trumpa do prezidentského úradu. Trump tlačí na Abeho, aby otvoril japonské trhy, predovšetkým pre ryžu a hovädzie mäso.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies