USA a Gruzínsko uvažujú o dohode o voľnom obchode

NETKY.SK • 31 Január 2012, 08:31 • 2 min
USA a Gruzínsko uvažujú o dohode o voľnom obchode

USA a Gruzínsko uvažujú o dohode o voľnom obchode - Svet Spojené štáty a Gruzínsko skúmajú možnosti uzavretia dohody o voľnom obchode, ktorou by podporili vzájomný obchod a posilnili obchodné vzťahy. Po stretnutí s gruzínskym prezidentom Michailom Saakašv

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty a Gruzínsko skúmajú možnosti uzavretia dohody o voľnom obchode, ktorou by podporili vzájomný obchod a posilnili obchodné vzťahy. Po stretnutí s gruzínskym prezidentom Michailom Saakašvilim to dnes v Bielom dome povedal americký prezident Barack Obama.
      "Hovorili sme o tom, ako môžeme pokračovať v posilňovaní silných dvojstranných vzťahov našich krajín," povedal Obama. Ako dodal, obe krajiny sa dohodli na dialógu o tejto záležitosti, "vrátane možnosti dohody o voľnom obchode". Časový rámec tohto procesu nenačrtol, uviedol len, že treba vykonať veľa práce. 
      Saakašvili povedal, že dohoda pomôže Gruzínsku pri budovaní štátnosti.
      Vyjadrenia Obamu prišli necelý týždeň po tom, čo sa v Prejave o stave Únie vyslovil za tesnejšie vzťahy s Ruskom, ktoré v roku 2008 viedlo s Gruzínskom krátku vojnu a je proti jeho snahám o členstvo v NATO.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies