USA a Čína vyjadrili názorové rozdiely ohľadne kauzy Edwarda Snowdena

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 08:44 • 2 min
USA a Čína vyjadrili názorové rozdiely ohľadne kauzy Edwarda Snowdena

WASHINGTON - Vysokopostavení americkí a čínski predstavitelia na záver bilaterálnych rokovaní vo Washingtone vo štvrtok vyjadrili ostré názorové rozdiely ohľadne postupu Číny v prípade bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty vyjadrili sklamanie nad počínaním Číny po tom, čo Hongkong povolili Snowdenovi opustiť svoje územie. "Sme sklamaní tým, ako úrady v Pekingu a Hongkongu pristupovali k prípadu Snowden, čo zmarilo naše úsilie vybudovať dôveru potrebnú k riešeniu zložitých otázok," uviedol námestník amerického ministra zahraničných vecí Bill Burns. Čínsky kancelár Jang Ťie-čch' naopak podotkol, že konanie Hongkongu bolo v súlade so zákonom. Nezhoda predstavovala prekvapivý záver dvojdňového americko-čínskeho strategického a ekonomického dialógu vo Washingtone, spresnila agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies