USA a Británia varovali občanov pred útokmi na hotely v hlavnom meste Nigérie

NETKY.SK • 18 Apríl 2012, 11:12 • 2 min
USA a Británia varovali občanov pred útokmi na hotely v hlavnom meste Nigérie

USA a Británia varovali občanov pred útokmi na hotely v hlavnom meste Nigérie - Krimi Americká ambasáda v Nigérii varovala dnes svojich občanov v krajine pred útokmi na hotely navštevované cudzincami v hlavnom meste Abuja, ktoré údajne pripravuje radikáln

slovakia

left justify in out

img

Americká ambasáda v Nigérii varovala dnes svojich občanov v krajine pred útokmi na hotely navštevované cudzincami v hlavnom meste Abuja, ktoré údajne pripravuje radikálna islamská sekta Boko Haram. Následne varovala svojich občanov aj Veľká Británia.
      Ambasáda uviedla, že nigérijská vláda o hrozbe útokov vie a prijala opatrenia, aby im zabránila.
      Ide o druhé takéto americké varovanie, čo naznačuje, že Boko Haram vedie čoraz krvavejší sektársky boj voči slabej centrálnej nigérijskej vláde.
      Prvé takéto varovanie zverejnili USA v novembri po útokoch sekty Boko Haram v provincii Yobe na severovýchode krajiny, pri ktorých zahynulo vyše 100 ľudí. Vo varovaní konkrétne menovali hotely Hilton, Nicon Luxury a Sheraton. V auguste zaútočil samovražedný atentátnik v Abuje na sídlo OSN, zabil tam 25 ľudí a vyše 100 zranil. Iný samovražedný atentátnik zaútočil v júni na hlavný štáb federálnej polície.
      Sekta Boko Haram odmietla návrhy na začatie nepriamych mierových rokovaní s nigérijskou vládou. Požaduje prísne zavedenia moslimského práva šaríja v celej krajine, dokonca aj v oblastiach s prevahou kresťanského obyvateľstva, a prepustenie všetkých svojich uväznených stúpencov.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies