U.S. Steel Košice má nového prezidenta

NETKY.SK • 18 Január 2011, 08:10 • 2 min
U.S. Steel Košice má nového prezidenta

U.S. Steel Košice má nového prezidenta

slovakia

left justify in out

img

Novým prezidentom U.S. Steel Košice je od 1. januára David J. Rintoul, ktorý bude zároveň zastávať funkciu viceprezidenta pre európske prevádzky. Doterajší prezident košického závodu George F. Babcoke sa vracia do Pittsburghu na pozíciu senior viceprezidenta pre európske prevádzky a globálne prevádzkové služby U.S. Steel.
      Nového košického šéfa do funkcie uviedol prezident U.S. Steel John P. Surma. „David Rintoul je skúsený manažér a pre našu prevádzku v Košiciach bude určite obrovským prínosom,“ povedal dnes pred novinármi Surma. Zároveň uviedol, že ostatné dva roky boli pre korporáciu zložité z dôvodu finančnej a hospodárskej krízy. „Záujem o oceliarenské výrobky v rokoch 2008 a 2009 poklesol, v minulom roku sme však zaznamenali mierne oživenie trhu,“ dodal. Pripustil však, že môže potrvať dva až tri roky, kým sa spoločnosť dostane na takú úroveň, aby mohla opäť investovať. „V rokoch 2004 až 2008 bola celosvetová využiteľnosť kapacít v oceliarenskom priemysle na úrovni 85 až 90 percent. V roku 2009 to bolo už len 50 percent, v súčasnosti je to asi 70 percent. U.S. Steel je na tom ale teraz o niečo lepšie, než je celosvetový priemer,“ spresnil Surma. Ako zdôraznil, je opatrne optimistický, najmä pri posudzovaní európskych akvizícií. „Najmä Slovensko, krajiny V4 majú vyšší ekonomický rast, dôraz sa tu kladie na výrobný sektor a kroky vlády sú pre nás upokojujúce,“ doplnil. Zároveň vyhlásil, že U.S. Steel neuvažuje o odpredaji svojej košickej časti.
      Odchádzajúci prezident U.S. Steel Košice Babcoke pôsobil na východe Slovenska tri roky. „Som rád, že práve tu som mohol prežiť krízové obdobie. U.S. Steel Košice vyšli totiž z krízy ako silnejšia firma, než akou bola pred tromi rokmi,“ povedal Babcoke. Spresnil, že napríklad v roku 2010 firma prijala 200 pracovníkov so špeciálnymi zručnosťami a vzdelaním. „Som hrdý na výsledky, ktoré sme dosiahli v oblasti bezpečnosti práce a ochrany životného prostredia,“ vyhlásil Babcoke. Dodal, že z hľadiska svojej novej pozície bude dôvod na občasné návštevy Košíc, kam sa bude rád vracať. Svojho nástupcu poprosil, aby v Košiciach zachoval trend úspešných hokejových výsledkov. „Máme ostatné dva tituly a odovzdávam ti mužstvo na čele tabuľky. Nepokaz to,“ obrátil sa na Rintoula s úsmevom.
      Ten rovnako s úsmevom povedal, že ako človek s kanadskými koreňmi má k hokeju blízko. „Preberám spoločnosť, ktorá je v dobrej kondícii, chcem nadviazať na to najlepšie, čo sa Košiciach už urobilo,“ vyhlásil Rintoul. Zdôraznil, že chce úzko spolupracovať s územnou a regionálnou samosprávou a zlúčiť kultúru, ktorú prináša, s kultúrou, ktorá tu je.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona