US Open: Vo finále ženskej dvojhry Keysová so Stephensovou

NETKY.SK • 8 September 2017, 09:59 • 2 min
US Open: Vo finále ženskej dvojhry Keysová so Stephensovou

New York - Americké tenistky Sloane Stephensová a Madison Keysová postúpili do finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V semifinále si nasadená pätnástka Keysová poradila s krajankou a dvadsiatkou podujatia Coco Vandewegheovou hladko 6:1 a 6:2. Nenasadená Stephensová vyradila deviatku Venus Williamsovú z USA po boji v troch setoch 6:1, 0:6 a 7:5. Vo Flushing Meadows sa vo finále ženského turnaja stretnú dve domáce hráčky prvýkrát od roku 2002.

slovakia

left justify in out

Keysová predviedla "one man show" a súperku z kurtu vyprevadila po 66 minútach, vrátane vlastného 7-minútového ošetrenia. Vandewegheovú jasne prevýšila, popri 25 víťazných úderoch spravila len deväť nevynútených chýb. So Stephensovou sa zatiaľ stretla len raz, v Miami 2015 s ňou prehrala v troch setoch. "Je to jedna z mojich najlepších kamarátok na okruhu. Bude to ťažký zápas. Nie je ľahké hrať proti blízkej osobe," vyhlásila Keysová pred sobotňajším finále.

 

Veteránka Williamsová bola v dramatickom zápase, ktorý trval vyše dvoch hodín, dve loptičky od víťazstva. Spravila množstvo nevynútených chýb, no i tak dvojnásobná šampiónka z Flushing Meadows tuho bojovala o postup. V druhom sete uštedrila súperke "kanára." Dvadsaťštyriročná Stephensová však na ňu v rozhodujúcom sete našla zbraň a vyhrala ho 7:5. V Open ére sa stala iba štvrtou nenasadenou tenistkou, ktorá postúpila do finále.

 

Naopak, 37-ročnej Venus sa nepodarí stať sa najstaršou víťazkou grandslamového turnaja. Keď v roku 1997 postúpila v New Yorku hneď pri svojom debute do finále, jej semifinálová súperka mala štyri roky... "Venus si uvedomuje, že prišla o jedinečnú príležitosť. Bola blízko finále, mala to vo svojich rukách," uviedol jej kouč David Witt.

 

Stephensová po postupe žiarila šťastím. "Je to úžasný pocit. Nikdy sa nevzdávam, to je moja najväčšia zbraň. Po prehratom druhom sete s Venus som v sebe našla dostatok fyzických i psychických síl a v rozhodujúcom dejstve zabojovala. Teším sa na finále a urobím maximum pre to, aby som ho vyhrala," povedala Stephensová, ktorá sa v januári podrobila operácii ľavej nohy a momentálne jej patrí až 83. priečka v rebríčku.

 

ženy - dvojhra - semifinále:

Sloane Stephensová (USA) - Venus Williamsová (9-USA) 6:1, 0:6, 7:5, Madison Keysová (15-USA) - Coco Vandewegheová (20-USA) 6:1, 6:2

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona