US Open: Vinciová vyradila Serenu Williamsovú, vo finále proti Pennettovej

NETKY.SK • 12 September 2015, 07:39 • 2 min
US Open: Vinciová vyradila Serenu Williamsovú, vo finále proti Pennettovej

NEW YORK - Talianska tenistka Flavia Pennettová sa vo finále grandslamového turnaja US Open stretne s krajankou Robertou Vinciovou, ktorá senzačne vyradila svetovú jednotku Američanku Serenu Williamsovú.

slovakia

left justify in out

Dvadsiatašiesta nasadená Pennettová si v semifinále poradila s turnajovou dvojkou Rumunkou Simonou Halepovou až nečakane hladko v dvoch setoch 6:1, 6:3 a prvýkrát vo svojej kariére si zahrá vo finále niektorého z grandslamov. Jej súperkou bude nenasadená Vinciová, ktorá si poradila s vysoko favorizovanou Serenou Williamsovou v troch setoch 2:6, 6:4, 6:4.

 

V prvom sete Pennettová nedala súperke šancu, keď dvakrát prelomila jej servis a dovolila Halepovej uhrať len jeden gem. Favorizovaná Rumunka nevstúpila dobre ani do druhého dejstva, keď si hneď prehrala svoje podanie. Následne však uchmatla dvakrát servis Pennettovej a viedla 3:1, no Talianka sa rebrejkom vrátila do hry a vyrovnala na 3:3. Halepová bola vyvedená z rytmu a nezvládla kľúčový Tildenov gem, stratila vlastný servis a umožnila Pennettovej doviesť zápas do víťazného konca. Halepovej najväčšou slabinou bolo veľmi nízke percento získaných bodov po prvom servise. "V každom zápase sa snažím hrať čo najlepší tenis. Príliš som sa nezaoberala tým, aké súperky dostanem. Idem od zápasu k zápasu a zatiaľ sa mi to vypláca. Som veľmi šťastná, že som sa prebojovala už do finále," povedala 33-ročná Pennettová.

 

Williamsová prehrávala s Vinciovou 1:2, no následne predviedla skvelý obrat a sériou troch brejkov získala úvodné dejstvo vo svoj prospech v pomere 6:2. V druhom sete Talianka zagresívnila hru a v piatom geme získala súperkin servis. Vinciová na rozdiel od prvého setu neomylne podávala a získala druhý set vo svoj prospech - 6:4. V rozhodujúcom dejstve Vinciová ešte viac riskovala, vodou na jej mlyn bol aj zvyšujúci sa počet nevynútených chýb S. Williamsovej, ktoré ju stáli miestenku vo finále. Šesťnásobná víťazka US Open zároveň stratila šancu zavŕšiť kalendárny Grand Slam, čo sa naposledy podarilo v roku 1988 Steffi Grafovej.

 

"Myslím, že súperka dnes predviedla svoj najlepší výkon v kariére. Po prvom sete som si zrejme myslela, že víťazstvo mi spadne do lona. Spravila som veľké množstvo chýb," vravela po zápase S. Williamsová. Vinciová po postupe žiarila šťastím: "Sú to pre mňa neopísateľné pocity. Je to ako splnený sen. Som vo finále, zdolala som Serenu."

 

ženy - dvojhra - semifinále:

Flavia Pennettová (26-Tal.) - Simona Halepová (2-Rum.) 6:1, 6:3

Roberta Vinciová (Tal.) - Serena Williamsová (1-USA) 2:6, 6:4, 6:4

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona