US Open: Venus Williamsová má v New Yorku už 70 víťazných zápasov

NETKY.SK • 2 September 2016, 11:47 • 2 min
US Open: Venus Williamsová má v New Yorku už 70 víťazných zápasov

NEW YORK - Venus Williamsová má 36 rokov, v ženskom tenisovom rebríčku jej patrí 6. miesto a na US Open postúpila vo dvojhre po pätnásty raz do tretieho kola.

slovakia

left justify in out

Nestarnúca Američanka zdolala v 2. kole o osem rokov mladšiu Nemku Juliu Görgesovú 6:2, 6:3 a dosiahla 70. víťazstvo na newyorskom "harde", na ktorom sa prvýkrát predstavila v hlavnej súťaži ešte v roku 1997. Hneď prvých šesť svojich vystúpení premenila na dva celkové triumfy, ďalšie dva postupy do finále a dvojo semifinálových účastí. Celkovo má Venus v lokalite Flushing Meadows zápasovú bilanciu 70:14.

 

"Som vďačná za to, že moja hra stále funguje podľa predstáv. Športovec si nemôže viac želať ako to, že produkuje niečo, čoho je schopný a má z toho radosť," uviedla staršia z amerických tenisových sestier. Spolu s o 15 mesiacov mladšou Serenou sú hrajúcimi legendami tohto športu, dovedna ovládli 29 grandslamových turnajov vo dvojhre a 14 vo štvorhre. K zápasu proti súčasnej 64. hráčke rebríčka WTA, ale bývalej pätnástke, Görgesovej, V. Williamsová ešte povedala: "Fungovala moja účelová hra s minimom chýb. Bol to dobrý test proti tenistke, ktorá je dostatočne ostrieľaná a má solídne údery aj podanie." Venus Williamsová urobila v celom zápase iba 17 nevynútených chýb a len raz prišla o podanie. Z rakety Görgesovej to bolo 22 nevynútených chýb a štyrikrát strata servisu. Najbližšou súperkou najstaršej účastníčky dvojhry žien v New Yorku V. Williamsovej bude ďalšia Nemka Laura Siegemundová (26.), ktorá si poradila s Američankou Nicole Gibbsovou 6:3, 7:5.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies