US Open: V slovenskom derby úspešnejšia Dominika Cibulková

NETKY.SK • 29 August 2017, 09:41 • 2 min
US Open:  V slovenskom derby úspešnejšia Dominika Cibulková

NEW YORK - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

slovakia

left justify in out

V úvodnom kole si ako nasadená jedenástka poradila s krajankou Janou Čepelovou 6:7 (5), 6:3, 6:2. Vzájomnú bilanciu s odchovankyňou košického tenisu upravila na 2:0, pred štyrmi rokmi ju zdolala v dvoch setoch v kanadskom Toronte. Jej ďalšou súperkou bude domáca Američanka Sloane Stephensová, s ktorou má bilanciu 1:2.

 

Čepelová minulý týždeň skrečovala duel 1. kola na turnaji v New Haven proti Španielke Carle Suarezovej Navarrovej, v zápase s Cibulkovou však neboli na nej badať žiadne známky zranenia. Úvodný ser získala vo svoj prospech v tajbrejku a v druhom dejstve mala za stavu 2:2 niekoľko brejkbalov.

 

Ani jeden však nevyužila, čo bol zlomový moment zápasu. Cibulková postupne začala predvádzať hru, ktorá jej v New Haven vyniesla postup do finále. Druhý set vyhrala vďaka brejku v ôsmom geme a v treťom už na dvorci dominovala, keď dvakrát prelomila podanie kolegyne zo slovenského fedcupového tímu.

 

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (11-SR) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:7 (5), 6:3, 6:2

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona