US Open: V semifinále švajčiarsky súboj Federer vs Wawrinka

NETKY.SK • 10 September 2015, 10:18 • 2 min
US Open: V semifinále švajčiarsky súboj Federer vs Wawrinka

NEW YORK - Švajčiarski tenisti Roger Federer a Stanislas Wawrinka obstarajú program druhého semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku. Rozhodli o tom výsledky stredajších štvrťfinálových duelov.

slovakia

left justify in out

Federer ako nasadená dvojka si bez problémov poradil s Francúzom Richardom Gasquetom v troch setoch 6:3, 6:3, 6:1. Päťnásobný šampión US Open si v boji o finále zmeria sily so svojím krajanom Wawrinkom, ktorý ako turnajová päťka zdolal Kevina Andersona z Juhoafrickej republiky v troch setoch 6:4, 6:4, 6:0.

 

Duel Federera s Gasquetom trval iba 87 minút. Švajčiar na kurte dominoval, zaznamenal 50 víťazných úderov a svojmu súperovi nedal prakticky žiadnu šancu. Sedemnásťnásobný víťaz grandslamov po súboji priznal, že sa cíti vo výbornej forme. "Skutočne sa mi hrá veľmi dobre, som v pohode. Zdá sa mi, že niektoré údery mi idú lepšie ako keď som bol mladší. Platí to najmä o volejoch. Rovnako som teraz väčší profesionál. Už ma nerozhádžu veci, ktoré ma znervózňovali predtým," usmieval sa na pozápasovej tlačovej konferencii 34-ročný Federer.

 

Svetová dvojka prezradila aj ďalší recept na úspech. "Dôležitým článkom regenerácie sa stal pre mňa spánok. Dávam si záležať na tom, aby som sa dobre a výdatne vyspal. Predtým to nebolo pre mňa až tak dôležité. Teraz kľudne spím aj deväť či desať hodín," dodal.

 

Rovnako ako Federer, ani Stan Wawrinka nemal vo štvrťfinále so svojím súperom väčšie problémy. Tvrdo podávajúceho Andersona, ktorý predtým vyradil turnajovú trojku Brita Andyho Murrayho, vyprevadil z kurtu po 107 minútach. Stalo sa aj tak preto, že Juhoafričanovi tentoraz nešiel servis podľa predstáv, keď zaznamenal iba deväť es. "Neposlúchalo ma podanie a navyše som bol pomalý. I keď som si dal záležať na tom, aby som po predchádzajúcom zápase s Murraym dobre zregeneroval sily. Stan mal svojimi údermi rozbehal a ja som jednoducho nestíhal," sypal si popol na hlavu Anderson.

 

Wawrinka v semifinále nastúpi proti krajanovi Federerovi, s ktorým má vo vzájomných dueloch nepriaznivú bilanciu 3-16. "Verím, že tentoraz proti Rogerovi uspejem. Moja hra sa v posledných týždňoch výrazne zlepšila. Viem, že ma čaká veľká výzva. Ale ja som na ňu pripravený," nechal sa počuť Wawrinka. Víťaz súboja Federer - Wawrinka nastúpi vo finále proti úspešnejšiemu z dvojice Novak Djokovič - Marin Čilič.

 

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Roger Federer (2-Švajč.) - Richard Gasquet (12-Fr.) 6:3, 6:3, 6:1, Stanislas Wawrinka (5-Švajč.) - Kevin Anderson (15-JAR) 6:4, 6:4, 6:0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies