US Open: Spokojný otec Federer sa neponáhľa nasledovať Blaka

NETKY.SK • 28 August 2013, 11:02 • 2 min
US Open: Spokojný otec Federer sa neponáhľa nasledovať Blaka

NEW YORK - Rodičovské povinnosti nemajú negatívny vplyv na kariéru Rogera Federera, naopak, dvojičky Myla Rose a Charlene Riva vraj udržujú na žive jeho lásku k tenisu.

slovakia

left justify in out

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión tvrdí, že práve vďaka nim ani vo veku 32 rokov nemyslí na odchod zo scény. Švajčiar pred rokom na US Open kýval na rozlúčku Andymu Roddickovi, ktorého trikrát zdolal vo finále Wimbledonu, a teraz bol pri konci kariéry ďalšieho Američana Jamesa Blaka. Niekdajší štvrtý muž svetového rebríčka ATP Blake je o osem mesiacov starší ako Federer.

"Jasné, že keď vyhrávate, je všetko jednoduchšie. Ale to ešte neznamená, že tento šport milujete. Áno, máte radi víťazstvá, vyhrievanie sa na výslní, zdvíhanie trofejí, bezproblémové tlačové konferencie. Skutočnú lásku k tenisu preverí až fáza, keď sa vám nedarí. Ja milujem na tenise všetko - víťazstvá, prehry, tréningy aj zápasy," vyznal sa Federer po víťazstve v prvom kole dvojhry na medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických nad Gregom Žemljom 6:3, 6:2, 7:5. Slovincovi nadelil 12 es a 35 víťazných úderov. V druhom kole turnaja ho čaká Argentínčan Carlos Berlocq. 

Federer po narodení dcér v júli 2009 zapochyboval, či rola otca významnejšie nezasiahne do jeho tenisového života. "Zvládli sme to veľmi dobre. Aj dnes boli dievčatá na tribúne. Mám vždy veľkú radosť, keď ich vidím pred zápasom a po jeho skončení. Cítim sa fajn a chcem si to užívať tak dlho, ako sa bude dať," zakončil dlhoročný líder počítačového poradia a päťnásobný šampión z Flushing Meadows. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies