US Open: Serena Williamsová v sesterskom štvrťfinále zdolala Venus

NETKY.SK • 9 September 2015, 07:41 • 2 min
US Open: Serena Williamsová v sesterskom štvrťfinále zdolala Venus

NEW YORK - Americká tenistka Serena Williamsová je stále v hre o kalendárny Grand Slam. Trojnásobná obhajkyňa titulu a najvyššie nasadená hráčka vyhrala vo štvrťfinále US Open nad svojou staršou sestrou Venus v troch setoch 6:2, 1:6 a 6:3 a postúpila medzi elitné kvarteto. V semifinále sa stretne s nenasadenou Taliankou Robertou Vinciovou, ktorá si po dráme poradila s francúzskou súperkou Kristinou Mladenovicovou 6:3, 5:7 a 6:4

slovakia

left justify in out

Favorizovaná Serena vylepšila v 27. súboji s Venus vzájomnú bilanciu na 16:11. Prvý set získala vďaka brejkom v piatej a siedmej hre hladko 6:2, v druhom ale na dvorci jednoznačne dominovala jej súperka. V rozhodujúcom dejstve sa však 21-násobná grandslamová šampiónka Serena ujala rýchlo vedenia 3:0 a náskok už z rúk nepustila. Stále sa tak po Maureen Connollyovej (1953), Margaret Courtovej (1970) a Steffi Grafovej (1988) môže stať štvrtou hráčkou, ktorá v jednom roku vyhrá všetky štyri major turnaje - Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open.

 

"Je to naozaj veľký moment. Stála som proti najťažšej súperke, proti akej som kedy v živote hrala a proti najlepšiemu človeku, akého poznám," povedala po 98 minút trvajúcej súrodeneckej bitke Serena, ktorá ťahá šnúru 33 grandslamových víťazných duelov za sebou. "Je nesmierne náročné ísť proti najlepšiemu priateľovi a zároveň pre mňa osobne najsilnejšiemu konkurentovi v ženskom tenise. Ale keď proti nej hrám, nerozmýśľam o nej ako o sestre. V tom momente na to naozaj nemyslím."

 

Súperkou Sereny Williamsovej v semifinále bude Vinciová, s ktorou má pozitívnu bilanciu 4:0. Skúsená 32-ročná Talianka zvládla dramatickú koncovku proti Mladenovicovej, v ktorej sa ukázala kľúčovou siedma hra rozhodujúceho tretieho setu. Za stavu 3:3 po takmer štvrťhodinovom geme nezvládla Francúzka svoj servis a jej súperka už doviedla duel do víťazného konca. Zápas trval 2:33 h.

 

"Je to pre mňa úžasný moment, prvé semifinále v kariére. Odohrali sme neuveriteľný a veľmi tesný zápas. Bojovala som zo všetkých síl. Obe sme už toho mali na konci dosť a svoje zohrala aj psychika, ale nakoniec som to zvládla a som veľmi šťastná," povedala 43. hráčka svetového rebríčka Vinciová, ktorá postupom medzi najlepšiu štvoricu dosiahla svoje kariérne maximum na grandslamových turnajoch.

 

V ďalších štvrťfinálových súbojoch na seba narazia Petra Kvitová - Flavia Pennettová a Simona Halepová - Victoria Azarenková.

 

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Serena Williamsová (1-USA) - Venus Williamsová (23-USA) 6:2, 1:6, 6:3, Roberta Vinciová (Tal.) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 6:3, 5:7, 6:4

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies