US Open: Serena Williamsová postúpila napriek prvej strate setu do semifinále

NETKY.SK • 8 September 2016, 07:29 • 2 min
US Open: Serena Williamsová postúpila napriek prvej strate setu do semifinále

NEW YORK - Americká tenistka Serena Williamsová skompletizovala kvarteto semifinalistiek na záverečnom grandslame roka US Open. Nezastavila ju ani Rumunka Simona Halepová, ktorá svetovej jednotke vo štvrťfinále ako prvá z doterajších súperiek na turnaji prerazila dominantný servis a získala s ňou jeden set. Po vyše dvojhodinovej bitke napokon podľahla favoritke 2:6, 6:4, 3:6.

slovakia

left justify in out

Turnajová päťka Halepová bola vôbec prvou nasadenou hráčkou, proti ktorej Williamsová v "pavúku" ženského singlu na tohtoročnom US Open nastúpila. V úvodnom sete sa za nepriaznivého stavu 0:3 otriasla a znížila na 2:3, no dlhotrvajúce výmeny šiesteho gemu nezvládla a za 35 minút dejstvo stratila v pomere 2:6. Ďalší set mal už odlišný priebeh. V druhej hre odvrátila Halepová pri vlastnom podaní sedem brejkbalov a odrazila sa za jeho ziskom. V tejto časti zápasu predviedli obe hráčky niekoľko kvalitných výmen, v ktorých sa napokon šťastena priklonila na stranu Rumunky a v "nekonečnom" desiatom geme premenila štvrtý setbal na zisk druhého setu. V tom treťom už ale na Američanku nestačila, v kľúčovej štvrtej hre stratila podanie a za 37 minút bolo po zápase.

 

"Som rada, že som absolvovala tento kvalitný test. Súperka sa v druhom sete výkonnostne zdvihla, hoci ja som v ňom mala niekoľko výborných príležitostí na zvrat, ale nevyužila som ich. V tejto fáze zápasu som mohla hrať lepšie a možno by som mala šancu vyhrať bez straty setu. Neteší ma to, ale snažila som sa zostať pozitívne naladená," povedala po stretnutí svetová jednotka. Halepová si po heroickom výkone v druhom sete udržala nádej na postup, no v úvodnom geme toho tretieho nevyužila dva brejkbaly a záver štvrťfinále nezvládla. "Ak by som ich premenila, možno by sa to celé vyvíjalo inak," zamyslela sa Rumunka.

 

Williamsová sa v semifinále stretne s desiatou nasadenou Češkou Karolínou Plíškovou. Ak by postúpila do finále, na dosah by mala rekordný siedmy titul z US Open a celkovo 23. z grandslamového turnaja v Open ére. Po štvrťfinálovom triumfe nad Halepovou má na konte už 309 grandslamových víťazstiev.

 

dvojhra - štvrťfinále:

Serena Williamsová (1-USA) - Simona Halepová (5-Rum.) 6:2, 4:6, 6:3

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona