US Open: Serena Williamsová je vo štvrťfinále, Radwanská nie

NETKY.SK • 2 September 2013, 09:33 • 2 min
US Open: Serena Williamsová je vo štvrťfinále, Radwanská nie

NEW YORK - Prekvapenie na účet Poľky Agnieszky Radwanskej, ale aj suverénne víťazstvo obhajkyne titulu Američanky Sereny Williamsovej či Číňanky Na Li priniesli nedeľné osemfinálové zápasy ženskej dvojhry na US Open v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Nasadená trojka a svetová štvorka Radwanská viedla nad Ruskou Jekaterinou Makarovovou (24.) 4:0 a potom už v prvom sete nečakane nezískala ani gem. Dvadsaťpäťročná ľaváčka z Moskvy zdolala o rok mladšiu Krakovčanku 6:4, 6:4 a prvý raz v kariére postúpila v New Yorku do štvrťfinále. Ruska zahrala 28 víťazných úderov, o 10 viac ako zdolaná hráčka. 

„Začala som dobre, ťažila som z nervozity súperky. Tá sa však postupne zlepšovala a ja som už v prvom sete nenašla spôsob, akým by som ho mohla vyhrať,“ cituje rozladenú Radwanskú server WTA. 

Makarovová zdolala piaty raz v kariére tenistku z najlepšej svetovej päťky, teraz ju čaká čínsky múr menom Na Li. Nasadená päťka nedala šancu Srbke Jelene Jankovičovej a bývalú svetovú jednotku vyprevadila z kurtu s výpraskom 6:3, 6:0. Tridsaťjedenročná Čínanka postúpila do newyorského štvrťfinále prvý raz. 

„Možno som odohrala najlepší zápas v celej svojej kariére,“ tešila sa šampiónka Roland Garros z roku 2011. „V Ríme som tohto roku napriek dobrému výkonu Jankovičovej podľahla a ten pocit som už nechcela viac zažiť. Teraz sa cítim fantasticky,“ dodala. 

Z očakávaného amerického súboja generácií medzi Serenou Williamsovou a Sloane Stephensovou bolo suverénne víťazstvo staršej a skúsenejšej hráčky. Tridsaťjedenročná S. Williamsová zdolala o 11 rokov mladšiu krajanku hladko 6:4, 6:1 a odplatila jej tak nečakanú prehru zo štvrťfinále tohtoročného Australian Open. Stephensová sa v prvom sete dotiahla z 2:4 na 4:4, ale potom jej súperka povolila už len jediný gem. 

„Do stretnutia som vstupovala s tým, že musím zostať koncentrovaná až do konca. Nič iné ma nezaujímalo,“ komentovala 16-násobná grandslamová šampiónka. „Celkovo sme zohrali veľmi kvalitný zápas, ktorý mal parametre štvrťfinále alebo aj semifinále,“ dodala S. Williamsová. „Keď Serena vedie v druhom sete 3:1 a podáva tie svoje bomby, veľa sa už s tým nedá urobiť. To bol presne stav, ktorý som nemala dopustiť,“ posťažovala sa Stephensová, šestnástka svetového rebríčka. 

Súperkou Sereny Williamsovej vo štvrťfinále bude Španielka Carla Suárezová-Navarrová, nasadená osemnástka. Vo vyrovnanom súboji vyradila svetovú deviatku, Nemku Angelique Kerberovú, 4:6, 6:3, 7:6 (3), keď zahrala 45 víťazných úderov. Zápas trval 2 hodiny a 41 minút. 

„Keď som podávala na víťazstvo v treťom sete, bola som veľmi nervózna. V tajbrejku som už hrala to, čo viem a zvíťazila som,“ uviedla Španielka, ktorá si dala darček k utorkovým 25. narodeninám. Do štvrťfinále na grandslamovom turnaji sa prebojovala tretí raz, z toho premiérovo v New Yorku. Na US Open je prvou španielskou štvrťfinalistkou od roku 1998, keď sa tak ďaleko dostala legendárna Arantxa Sánchezová-Vicariová. 

„Teším sa na zápas proti Serene. Je to svetová jednotka, najlepšia hráčka, väčšia motivácia neexistuje,“ vravela Suárezová-Navarrová. 

V pondelok sú v New Yorku na programe zostávajúce štyri súboje osemfinále ženskej dvojhry: Giorgiová (Tal.) - Vinciová (Tal.-10), Halepová (Rum.-21) - Pennettová (Tal.), Riskeová (USA) - Hantuchová (SR) a Ivanovičová (Srb-13) - Azarenková (Biel.-2). Súboj poslednej slovenskej zástupkyne Hantuchovej s Američankou Riskeovou sa začne na ústrednom dvorci Arthur Ashe Stadium krátko po 17.00 h. 

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále): 
Serena Williamsová (USA-1) - Sloane Stephensová (USA-15) 6:4, 6:1 
Jekaterina Makarovová (Rus.-24) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-3) 6:4, 6:4 
Na Li (Čína-5) - Jelena Jankovičová (Srb.-9) 6:3, 6:0 
Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-18) - Angelique Kerberová (Nem.-8) 4:6, 6:3, 7:6 (3) 

Známe dvojice vo štvrťfinále: 
Serena Williamsová (USA-1) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-18) 
Jekaterina Makarovová (Rus.-24) - Na Li (Čína-5)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies