US Open: Serena už potrebuje finále, aby zostala jednotkou

NETKY.SK • 5 September 2016, 10:56 • 2 min
US Open: Serena už potrebuje finále, aby zostala jednotkou

NEW YORK - Americká tenistka Serena Williamsová už má na grandslamových US Open v New Yorku ešte náročnejší imperatív ako pôvodne, ak chce zostať k 12. septembru na čele svetového rebríčka WTA vo dvojhre.

slovakia

left justify in out

Obhajkyňa trofeje sa na začiatku turnaja musela dostať minimálne do semifinále, teraz je to až finále. Rozhodol o tom nedeľňajší postup Nemky Angelique Kerberovej do štvrťfinále. Prípadný prienik druhej ženy hodnotenia ešte o kolo ďalej by situáciu nezmenil. Ak sa však Kerberová dostane až do finále, mladšia zo sestier Williamsových by ju v ňom potrebovala zdolať - bol by to teda "zápas o všetko". Serena od 5. septembra úraduje 186. týždeň bez prerušenia (309. dovedna) a v tomto smere ohrozuje absolútny historický rekord Kerberovej krajanky Steffi Grafovej - tiež 186 týždňov v rade. Maximum v pondelok vyrovnala a otázkou zostáva, či ho o sedem dní neskôr prekoná.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies