US Open: Serena a Venus Williamsové na seba narazia vo štvrťfinále

NETKY.SK • 7 September 2015, 07:00 • 2 min
US Open: Serena a Venus Williamsové na seba narazia vo štvrťfinále

NEW YORK - Americké tenisové sestry Serena a Venus Williamsové na seba narazia vo štvrťfinále ženskej dvojhry na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny US Open.

slovakia

left justify in out

Obhajkyňa titulu a najvyššie nasadená Serena si v nedeľňajšom osemfinále poradila s krajankou Madison Keysovou v dvoch setoch 6:3 a 6:3. Jej staršia sestra Venus ako nasadená dvadsaťtrojka dovolila estónskej kvalifikantke Anett Kontaveitovej uhrať iba tri hry a suverénne triumfovala 6:2 a 6:1.

 

Pôjde už o 27. vzájomný zápas Sereny s Venus, naposledy sa z víťazstva tešila Serena vo wimbledonskom osemfinále. V celkovej bilancii vedie Serena 15:11.

 

Z osemfinále sa ešte pred svojim zápasom pre zdravotné problémy odhlásila Kanaďanka Eugenie Bouchardová. Tá v noci na pondelok mala nastúpiť proti Talianke Roberte Vinciovej. Premožiteľka Slovenky Dominiky Cibulkovej z 3. kola má otras mozgu, ktorý si spôsobila po piatkovom pošmyknutí sa a páde v šatni. Na odporúčanie lekára sa 21-ročná Bouchardová už v sobotu odhlásila zo štvorhry aj mixu a nasadená dvadsaťpäťka turnaja napokon nemohla zasiahnuť do hry o deň neskôr ani vo dvojhre. Vinciová je tak bez boja už vo štvrťfinále, kde sa stretne s úspešnejšou zo súboja medzi Ruskou Jekaterinou Makarovovou a Francúzkou Kristinou Mladenovicovou.

 

ženy - dvojhra - osemfinále:

Venus Williamsová (23-USA) - Anett Kontaveitová (Est.) 6:2, 6:1, Serena Williamsová (1-USA) - Madison Keysová (19-USA) 6:3, 6:3, Roberta Vinciová (Tal.) - Eugenie Bouchardová (25-Kan.) bez boja

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies