US Open: Šarapovovej obrat v 2. kole proti Dulgherovej

NETKY.SK • 28 August 2014, 08:26 • 2 min
US Open: Šarapovovej obrat v 2. kole proti Dulgherovej

NEW YORK - Ruská tenistka Maria Šarapovová v stredu dosiahla svoj 40. zápasový úspech v tejto sezóne.

slovakia

left justify in out

V 2. kole dvojhry na newyorských grandslamových US Open si poradila s nevyspytateľnou rumunskou niekdajšou členkou Top 30 Alexandrou Dulgherovou za 158 minút zďaleka nie hladko 4:6, 6:3, 6:2. Medzi najlepšími 64 na tomto podujatí ma skóre 9:1, neuspela akurát pri debute v takejto fáze v roku 2003.

 

Miestna šampiónka zo sezóny 2006 Šarapovová v horúčave a nepríjemnom vetre mala na hlavnom dvorci Arthur Ashe Stadium pomer "winnerov" a nevynútených chýb 34:46, zdolaná 25-ročná Dulgherová (95. v renkingu) skončila na hodnotách 14:32. Dvadsaťsedemročná bývalá jednotka hodnotenia Šarapovová, ktorá vedie v tohtoročnom bodovaní v súvislosti s októbrovým výberovým šampionátom v Singapure, urobila 9 dvojchýb. Zvládla 10 z 11 zákrokov pri sieti. 

 

"V takých zradných podmienkach, aké panovali, človek musí čakať, že nebude predvádzať svoj najlepší tenis. Treba len nájsť nejakú cestu za víťazstvom," podotkla Šarapovová, ktorá vlani v lokalite Flushing Meadows chýbala pre problémy s ramenom. Svenom Groeneveldom trénersky vedená držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová zvýšila bilancii proti Dulgherovej na 3:0. V štatistike z trojsetových duelov počas kariéry stojí pozoruhodne pozitívne 147:46, z toho v aktuálnej sezóne 17:6. 

 

Hrdinka parížskeho antukového Roland Garros 2014 Šarapovová, teraz šiesta v dlhodobom svetovom rebríčku, bude v 3. kole čeliť nemeckej strelkyni Sabine Lisickej (28.), nad ktorou vedie 5:1. Jedinú prehru inkasovala predvlani na Wimbledone, odvtedy sa dva razy revanšovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies