US Open: Šarapovová vyhrala v noci aj 17. zápas

NETKY.SK • 26 August 2014, 10:17 • 2 min
US Open: Šarapovová vyhrala v noci aj 17. zápas

NEW YORK - Ruská tenistka Maria Šarapovová má za sebou vydarený návrat na US Open po ročnej odmlke spôsobenej zranením pravého ramena.

slovakia

left justify in out

Päťka ženského žrebu zdolala v 1. kole krajanku a tiež kamarátku Mariu Kirilenkovú za 90 minút 6:4, 6:0. Na Štadióne Arthura Ashea prehrávala favoritka Šarapovová v prvom sete 2:4, ale od tohto okamihu spresnila hru a nepovolila súperke už ani jeden víťazný gem. Bývalá desiatka svetového rebríčka Kirilenková sa stále len rozohráva po sérii zranení. V tomto roku odohrala zatiaľ sedem turnajov a ani na jednom sa nedostala vyššie ako do druhého kola. Vo svetovom renkingu je momentálne až stotrinásta.

 

"Nie je jednoduché nastúpiť proti hráčke, s ktorou sa dobre poznáte. Som však rada, že Maria je späť na dvorci. Spočiatku som robila zbytočné chyby a nevedela využiť šance pri súperkinom podaní. Našťastie som to rýchlo preklenula a na konci zápasu to už bolo z mojej strany dobré," povedala 27-ročná Šarapovová na tlačovej besede. 

 

Rodáčka zo Sibíri žijúca na Floride Šarapovová je víťazkou US Open z roku 2006 a v tzv. nočných zápasoch na ústrednom dvorci Arthura Ashea má bezchybnú bilanciu 17:0. Čo vraví na svoju stopercentnú úspešnosť? "Je to zaujímavé, lebo to je obvykle čas, keď už dávno spím. Kedysi boli nočné zápasy pre mňa výzvou, lebo som ešte nevedela, ako sa na ne čo najlepšie pripraviť a prispôsobiť tomu svoj režim počas dňa. Teraz to už viem a užívam si ich. Vždy, keď prídem na Asheov kurt a svietia reflektory, naskakuje mi husia koža." 

 

Menší vklad do zápasu dvoch sympatických ruských rovesníčok predviedol aj hollywodsky herec Alec Baldwin. Sediac v jednom zo spodných radov priamo za základnou čiarou v istom okamihu pohotovo zachytil odrazenú loptičku z rakety Kirilenkovej do hľadiska. Za potlesku divákov ju potom odovzdal zberačovi. "Tenis prakticky vôbec neviem hrať, ale pomaly letiacu loptičku ešte viem zachytiť," povedal neskôr Baldwin pre ESPN. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona