US Open: Šarapovová aj napriek vyradeniu spokojná s grandslamovým návratom

NETKY.SK • 4 September 2017, 08:59 • 2 min
US Open: Šarapovová aj napriek vyradeniu spokojná s grandslamovým návratom

New York - Ruská tenistka Maria Šarapovová skončila v osemfinále dvojhry na US Open na rakete Lotyšky Anastasie Sevastovovej. S návratom na grandslamovú scénu po 15-mesačnej prestávke však vyslovila veľkú spokojnosť. Bývalej svetovej jednotke už koncom apríla vypršal trest za užitie meldónia, neštartovala však na Roland Garros ani vo Wimbledone.

slovakia

left justify in out

Na US Open dostala voľnú kartu a hneď v úvodnom kole sa postarala o veľké prekvapenie, keď vyradila nasadenú dvojku Rumunku Simonu Halepovú. "V New Yorku som prežila skvelý týždeň, ktorý mi veľa dal. Je fantastické opäť zažiť atmosféru grandslamových turnajov. Som veľmi vďačná organizátorom, že mi dali možnosť štartovať v hlavnej súťaži. Vydala som zo seba všetko, môžem byť na seba hrdá," uviedla Šarapovová.

 

V dueli so Sevastovovou na dvorci Arthura Ashea odvrátila Ruska tri mečbaly, napokon však kapitulovala. Lotyška očakávala, že osemfinále nebude jednoduché. "Vôbec som nepočítala s tým, že Mariu zostrelím z kurtu. Musela som vypracovať účinný herný plán. Snažila som sa mixovať údery, často využívať slajzy a hrať jej do forhendu. Táto taktika slávila úspech," povedala pobaltská hráčka, ktorá vo štvrťfinále nastúpi proti Američanke Sloane Stephensovej.

 

Premožiteľka slovenskej jednotky Dominiky Cibulkovej vyradila v troch setoch Nemku Juliu Görgesovú a potvrdila, že zámorské hardy jej sedia. V augusta postúpila do semifinále turnajov WTA v Toronte i v Cincinnati. V januári sa Stephensová podrobila operácii chodidla a v rebríčku výrazne klesla, teraz je na najlepšej ceste vrátiť sa medzi elitnú svetovú päťdesiatku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona