US Open: Rybáriková prehrala v 1. kole dvojhry

NETKY.SK • 26 August 2013, 19:03 • 2 min
US Open: Rybáriková prehrala v 1. kole dvojhry

NEW YORK - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako dvadsiata deviata prehrala v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (26. augusta - 9. septembra, celková minimálna dotácia 34,3 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II vonku) s Rakúšankou Patriciou Mayrovou-Achleitnerovou v ich druhom vzájomnom dueli 6:7 (2), 3:6.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročná piešťanská rodáčka Rybáriková bola premiérovo nasadená na okruhu veľkej štvorky. O dva roky staršej kvalifikantke Mayrovej-Achleitnerovej (140. v hodnotení, najvyššie bola na 70. stupienku) sa značne prekvapivo nedokázala revanšovať za vlaňajší nezdar (3:6, 6:1, 2:2 a skreč pre zranenie chrbta) z antuky vo francúzskom Cagnes-sur-Mer.

Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková v pondelok pustila Mayrovú-Achleitnerovú v úvodnom geme pri svojom podaní zo 40:0 na zhodu, nie však ďalej. Na servise vo štvrtej hre si poradila s pomerne nepríjemným skóre 15:30, cez zhodu išla aj na 3:3. V siedmej hre si utvorila dva brejkbaly za sebou, Rakúšanka však napokon zostala o krok vpredu. Slovenka si vynútila tajbrejk, ale v ňom sa jej nedarilo. Súperka rýchlo unikla na 5:0 s dvoma minibrejkami a od stavu 5:2 "preniesla" obe svoje podania. Rybáriková pri vstupe do druhého dejstva vyrovnala z 15:40 na zhodu, napriek tomu však predsa stratila podanie a čoskoro mala manko 0:2. Definitívu predznamenal maratónsky ôsmy gem s ôsmimi zhodami, v ktorom Mayrová-Achleitnerová odolala dvom brejkbalom, posunula sa na 5:3 a následne sama ešte raz dosiahla brejk.

Rybáriková stále má na Majors osobný rekord v podobe 3. kola práve z medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických 2008 a 2009. Zo singlovej súťaže si teraz odnáša štartovné 32 000 USD a 5 bodov do počítačového poradia, v ktorom figuruje na 31. mieste (doterajšie maximum). Vlani sa dostala do 2. kola (nestačila v ňom na Číňanku Ťie Čeng) ako kvalifikantka, takže si vtedy pripísala 160 bodov. V lokalite Flushing Meadows hrala šiesty raz.

Držiteľka 4 singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Rybáriková koncom júla v rámci letného zámorského okruhu podujatí na tvrdom povrchu Emirates Airline US Open Series obhájila celkový triumf vo Washingtone. Minulý týždeň neštartovala v New Havene pre problémy s chrbtom. Na US Open 2013 sa ešte predstaví vo štvorhre, a to s domácou Vaniou Kingovou.

Zo Sloveniek si vo dvojhre na tomto podujatí zahrajú aj Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Jana Čepelová a už v pondelok Karolína Schmiedlová. Medzi mužmi Martin Kližan, Lukáš Lacko a lucky loser z kvalifikácie Andrej Martin (ten už 26. augusta).

Dvojhra žien - 1. kolo:
Patricia Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Magdaléna Rybáriková (SR-29) 7:6 (2), 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies