US Open: Plíškovej kouč Vaněk: Karolínin najúžasnejší zápas

NETKY.SK • 9 September 2016, 15:42 • 2 min
US Open: Plíškovej kouč Vaněk: Karolínin najúžasnejší zápas

NEW YORK - Kouč českej tenistky Karolíny Plíškovej Jiří Vaněk neskrýval nadšenie zo štvrtkového postupu svojej zverenkyne cez americkú líderku renkingu Serenu Williamsovú do sobotňajšieho finále grandslamových US Open v New Yorku (6:2, 7:6 /5/).

slovakia

left justify in out

"Neskutočné, neskutočné. Nedá sa to popísať. To, čo Karolína predviedla, bol asi jej najúžasnejší zápas, ktorý som ju videl zahrať. Je zjavné, že sa nepotentuje pred nikým. Tak by som to zhrnul," euforicky vyhlásil 38-ročný Vaněk pre Radiožurnál, citoval to napríklad web TenisPortal.cz.

"Desať minút pred duelom som jej v útrobách štadióna zdôrazňoval: ´Ty si to tam nejdeš len užiť, ty tam regulárne ideš odfajčiť Serenu.´ Bola odhodlaná, bez nervozity. Bolo z nej cítiť, že vníma šancu a má ju. Čo potom predviedla na kurte, to bola paráda," dodal Vaněk, ktorý 24-ročnú jedenástku aktuálneho hodnotenia vedie viac ako dva roky.

Plíšková vo svojom premiérovom finále na veľkej štvorke bude hrať s Nemkou Angelique Kerberovou, ktorú pred tromi týždňami zdolala v súboji o trofej na prípravnom podujatí v Cincinnati a nepustila ju na vrchol renkingu. Teraz jej naň, naopak, pomohla.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies