US Open: Pennettová prvou finalistkou, Halepovej dovolila len štyri gemy

NETKY.SK • 11 September 2015, 18:35 • 2 min
US Open: Pennettová prvou finalistkou, Halepovej dovolila len štyri gemy

NEW YORK - Talianska tenistka Flavia Pennettová sa stala prvou finalistkou grandslamového turnaja US Open.

slovakia

left justify in out

Dvadsiatašiesta nasadená hráčka si v semifinále poradila s turnajovou dvojkou Rumunkou Simonou Halepovou až nečakane hladko v dvoch setoch 6:1, 6:3. Jej súperkou v boji o finále bude víťazka druhého semifinále, v ktorom v piatok večer nastúpila jej nenasadená krajanka Roberta Vinciová proti svetovej jednotke Američanke Serene Williamsovej.

 

 

V prvom sete Pennettová nedala súperke šancu, keď dvakrát prelomila jej servis a dovolila Halepovej uhrať len jeden gem. Favorizovaná Rumunka nevstúpila dobre ani do druhého dejstva, keď si hneď prehrala svoje podanie. Následne však uchmatla dvakrát servis Pennettovej a viedla 3:1, no Talianka sa rebrejkom vrátila do hry a vyrovnala na 3:3. Halepová bola vyvedená z rytmu a nezvládla kľúčový Tildenov gem, stratila vlastný servis a umožnila Pennettovej doviesť zápas do víťazného konca. Halepovej najväčšou slabinou bolo veľmi nízke percento získaných bodov po prvom servise. Tridsaťtriročná Pennettová sa prvýkrát v kariére prebojovala do finále niektorého z grandslamových turnajov.

 

ženy - dvojhra - semifinále:

Flavia Pennettová (26-Tal.) - Simona Halepová (2-Rum.) 6:1, 6:3

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies