US Open: Osemnásťročná Konjuhová vyradila Radwanskú

NETKY.SK • 6 September 2016, 10:35 • 2 min
US Open: Osemnásťročná Konjuhová vyradila Radwanskú

NEW YORK - Chorvátska tenistka Ana Konjuhová dosiaľ nikdy nebola na grandslamovom turnaji za tretím kolom, ale na tohtoročnom US Open už má istú štvrťfinálovú účasť.

slovakia

left justify in out

Iba 18-ročná rodáčka z Dubrovnika Konjuhová po prekonaní Holanďanky Kiki Bertensovej (20.), Japonky Kurumi Narovej a Američanky Varvary Lepčenkovej sa nezľakla ani zvučnejšieho - poľského mena a Agnieszku Radwanskú v osemfinále vyradila za 79 minút vo dvoch setoch 6:4, 6:4. Defenzívne hrajúcu štvorku turnaja prevýšila vo víťazných úderoch 38-9 a zároveň 6-2 na esá. Chorvátke stačili tri úspešne zrealizované brejkové situácie, sama prišla o podanie iba raz. V hlavnej súťaži vo Flushing Meadows hrá iba po druhý raz, pred rokom sa lúčila po 2. kole. V sezóne 2013 však vyhrala juniorský turnaj v New Yorku, takže jej výkony na miestnom "harde" nie sú zasa až takým veľkým prekvapením.


"Som veľmi spokojná so svojím vystúpením. Najmä servis ma výrazne podržal. Myslím si, že súperka počas celého zápasu naň nenašla odpoveď. V New Yorku sa mi páči, mám na toto mesto krásne spomienky a verím, že prídu aj ďalšie," skonštatovala Ana Konjuhová. V rebríčku WTA jej patrí 92. priečka, dosiaľ najvyššie bola päťdesiata piata. Radwanskej sa revanšovala za tesnú prehru 2:6, 6:4, 7:9 z 2. kola tohtoročného Wimbledonu. "Oba zápasy boli náročné, ale tentoraz som využila svoje šance," krátko porovnala Konjuhová.


Dvadsaťsedemročná Agnieszka Radwanská je finalistka Wimbledonu 2012, semifinalistka Australian Open z tohto roku aj sezóny 2014 a na Roland Garros bola v roku 2013 vo štvrťfinále. Iba na US Open sa jej nedarí prejsť cez osemfinále, v tejto fáze singlovej súťaže sa lúčila už po piaty raz. "Viac som už zo seba nevedela dostať. Snažila som sa, ale dnes to bolo slabé z mojej strany," stručne zhodnotila A. Radwanská. Poľskej favoritke prekážalo, prečo sa jej súboj s Konjuhovou hral pod zatiahnutou strechou v Aréne Arthura Ashea, keď dažďová prehánka zo súboja mužskej dvojhry medzi Andym Murrayom a Grigorom Dimitrovom bola už dávno minulosťou.


"Nechcem špekulovať, čo by sa stalo, ak by strechu otvorili. Keď som sa pýtala, prečo to neurobili, dostala som odpoveď, že riziko dažďa bolo príliš vysoké." Víťazná chorvátska tínedžerka, ktorá 27. decembra oslávi iba 19 rokov, k téme zatiahnutej strechy povedala: "Mne tieto podmienky vyhovovali. Nerušili ma dážď, vietor či slnko a vtedy sa mi hrá dobre. Vydala som zo seba to najlepšie," poznamenala Konjuhová.


Vo štvrťfinále na ňu čaká ďalšia debutantka na tejto úrovni na GS Karolína Plíšková. Dvadsaťštyriročná Češka nasadená ako desiata vyradila najstaršiu účastníčku ženskej dvojhry v New Yorku, 36-ročnú Američanku Venus Williamsovú (6.). Šampiónku z rokov 2000 a 2001 zdolala po obrate 4:6, 6:4, 7:6 (3) aj cez odvrátený mečbal. Sama využila až piaty takýto pokus na víťazstvo. "Bolo to náročné, najmä po strate podania na 6:6, ale skoncentrovala som sa a v tajbrejku dala do toho všetko. Atmosféra bola úžasná. Veľmi som si užívala svoju premiéru na Štadióne Arthura Ashea a tiež to, že som prvýkrát vo štvrťfinále na takomto veľkom turnaji," vyhlásila Karolína Plíšková podľa webu Ženskej tenisovej asociácie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona