US Open: Obhajkyňa Serena Williamsová druhou semifinalistkou dvojhry

NETKY.SK • 4 September 2014, 07:15 • 2 min
US Open: Obhajkyňa Serena Williamsová druhou semifinalistkou dvojhry

NEW YORK - Americká tenistka Serena Williamsová bude súperkou Rusky Jekateriny Makarovovej v úvodnom semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

slovakia

left justify in out

Najvyššie nasadená dvojnásobná obhajkyňa titulu si vo štvrťfinále poradila s Taliankou Flaviou Pennettovou hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2. Svetovej jednotke nevyšiel úvod zápasu a po dvoch stratách podania prehrávala 0:3. Američanka však potom získala šesť gemov v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Druhé dejstvo bolo už jasnou záležitosťou mladšej zo sestier Williamsových. "Flavia hrala na začiatku stretnutia naozaj veľmi dobre a agresívne. Musela som preradiť na vyšší stupeň, aby som otočila nepriaznivý vývoj. V tomto roku sa mi na grandslamoch nedarí podľa mojich predstáv, o to viac túžim v New Yorku uspieť," povedala pre akreditované médiá Serena Williamsová.
      

Američanka sa môže stať prvou hráčkou s čistým hetrikom na US Open od čias Chris Evertovej. Vo veku 32 rokov sa naposledy podarilo postúpiť medzi elitné kvarteto vo Flushing Meadows Martine Navratilovej v roku 1991. Pennettová po prehre netajila sklamanie. "Serena bola dnes naozaj dobrá. Snažila som sa ju tlačiť, no v rozhodujúcich momentoch predviedla skvelý tenis. Potvrdila, že je právom svetovou jednotkou," povedala Talianka.
         
ženy - dvojhra - semifinále:
Serena Williamsová (1-USA) - Flavia Pennettová (11-Tal.) 6:3, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies