US Open: Obhajca trofeje Murray cez Llodru do 2. kola proti Mayerovi

NETKY.SK • 29 August 2013, 10:11 • 2 min
US Open: Obhajca trofeje Murray cez Llodru do 2. kola proti Mayerovi

NEW YORK - Britský tenista Andy Murray zvíťazil v stredajšom stretnutí 1. kola dvojhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku nad nenasadeným Francúzom Michaelom Llodrom za 98 minút 6:2, 6:4, 6:3 a úspešne vykročil za obhajobou titulu v lokalite Flushing Meadows.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný zverenec Ivana Lendla sa dostal pre dážď na kurt na hlavnom dvorci Arthur Ashe Stadium až o 21.55 h miestneho času. "Myslím si, že odohrať zápas 1. kola v tomto čase nie je práve ideálne," povedal Murray po stretnutí. "Keďže predpoveď počasia bola známa, v sobotu sa nás opýtali, či chceme hrať v utorok alebo v stredu. Vraveli sme, že by sme radšej nastúpili v utorok. Na druhý deň nám oznámili, že budeme musieť ísť na dvorec v stredu. Pripravovali sme sa teda na to, že budeme hrať v stredu počas dňa, aby nám napokon povedali, že hráme večer. Takéto veci majú vplyv na prípravu na duel," uviedol Murray, ktorému by nevadilo odohrať zápas v skoršom čase na menšom dvorci: "Takéto počasie je nepríjemné pre všetkých - rozhodcov, hráčov, organizátorov. Jednoducho, chcete ísť na kurt a hrať. Je jedno, či je to na hlavnom kurte alebo na pätnástom."

Murray spravil počas duelu proti Llodrovi päť nevynútených chýb a pripísal si na konto 34 víťazných úderov. V 2. kole si zmeria sily s Argentínčanom Leonardom Mayerom, ktorému patrí vo svetovom rebríčku 81. miesto. "Mayer je veľmi talentovaný. Myslím si, že najlepšie hrá na harde. Budeto ťažký súper," uzavrel britský tenista. 

Dvojhra mužov - 1. kolo: 
Andy Murray (V. Brit.-3) - Michael Llodra (Fr.) 6:2, 6:4, 6:3 za 98 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies