US Open: Obhajca titulu Murray cez ďalšieho Mayera do osemfinále

NETKY.SK • 2 September 2013, 09:52 • 2 min
US Open: Obhajca titulu Murray cez ďalšieho Mayera do osemfinále

NEW YORK - Britský tenista Andy Murray nasadený ako tretí zvíťazil v nedeľňajšom zápase 3. kola dvojhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku nad Nemcom Florianom Mayerom za 119 minút 7:6 (2), 6:2, 6:2. Nastrieľal 42 "winnerov" a urobil polovičný počet nevynútených chýb - 21. V predchádzajúcom dueli Murray vyradil iného Mayera - Argentínčana Leonarda. V osemfinále ho vyzve postupujúci zo súboja Andreas Seppi (Tal.-20) - Denis Istomin (Uzb.).

slovakia

left justify in out

"Panovali veľmi náročné podmienky. Ku koncu zápasu sa trochu schladilo, ale v závere prvého setu a počas druhého bolo extrémne teplo. Navyše, Florian je veľmi nevyspytateľný súper, dáva veľa zvláštnych úderov. Berie tým protivníkovi tajming a rozbíja rytmus. Som naozaj rád, že som týmto testom prešiel v troch setoch. Myslím si, že potrebujem presvedčivejšie vstupy do zápasov. Zatiaľ som ´pomalý z blokov´. Keď som sa však dnes už rozšvihal, úderovo to bolo dobré," povedal Murray. 

Dvadsaťšesťročný zverenec Ivana Lendla je v lokalite Flushing Meadows obhajca titulu. Držiteľ zlata z OH 2012 v Londýne sa medzičasom na úrovni veľkej štvorky radoval aj na nedávnom Wimbledone. Takisto ako vlani v New Yorku prekonal vo finále Srba Novaka Djokoviča, teraz sa papierovo črtá ich duel už v semifinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických. 

Rodák zo škótskeho Dunblane Murray vedie v bilancii zo vzájomných stretnutí nad 29-ročným Florianom Mayerom, 47. v renkingu, už 3:0. Nadviazal na vydreté tohtoročné víťazstvo 7:6 (11), 7:6 (3) na antuke v Madride. 

Dvojhra mužov - 3. kolo: 
Andy Murray (V. Brit.-3) - Florian Mayer (Nem.) 7:6 (2), 6:2, 6:2 za 119 minút 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies