US Open: Nadal skončil v osemfinále dvojhry na rakete Pouilleho

NETKY.SK • 5 September 2016, 09:37 • 2 min
US Open: Nadal skončil v osemfinále dvojhry na rakete Pouilleho

NEW YORK - Španielsky tenista Rafael Nadal neuspel v osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Dvojnásobný newyorský šampión prehral ako nasadená štvorka s Francúzom Lucasom Pouillem po vyše štvorhodinovom päťsetovom maratóne 1:6, 6:2, 4:6, 6:3, 6:7 (6). V rozhodujúcom dejstve nevyužil vedenie 4:2.

slovakia

left justify in out

V tajbrejku síce Nadal odvrátil tri mečbaly a vyrovnal na 6:6, no potom pokazil volej a Pouille následne zakončil duel víťazným forhendom po čiare. Francúzsko tak bude mať po prvý raz v Open ére v grandslamovom štvrťfinále trojnásobné zastúpenie, medzi elitnú osmičku vo Flushing Meadows v nedeľu postúpili aj Gael Monfils a Jo-Wilfried Tsonga.

 

Pouille mal po zisku najcennejšieho skalpu v doterajšej kariére obrovskú radosť. "Hrať po prvý raz na centri Arthura Ashea a zdolať Rafu Nadala, to je fantázia. Nič krajšie som si ani nemohol vysnívať. Za stavu 6:3 v tajbrejku som si hovoril, že toto už nemôžem pustiť. Ani som sa však nenazdal a bolo 6:6. Na vlastnej koži som sa presvedčil, že v tenise sa musí hrať až do poslednej loptičky. Zápas sa vždy končí až premeneným mečbalom," povedal pre akreditované médiá 24. nasadený Francúz, ktorý sa dostal medzi najlepších osem aj na tohtoročnom Wimbledone. V boji o prvé semifinále na podujatiach veľkej štvorky ho čaká krajan Monfils.

 

Nadal po prehre priznal, že v niektorých fázach zápasu mohol zahrať lepšie. "K stretnutiu som pristúpil tým správnym spôsobom a bojoval som do poslednej loptičky. Na postup do štvrťfinále však bolo treba spraviť niečo extra a to som dnes nedokázal. Škoda pokazeného voleja v rozhodujúcom tajbrejku. Chcel som zahrať winner, no spravil som chybu a loptička skončila v sieti," citovala slová bývalej svetovej jednotky agentúra AP.

 

muži - dvojhra - osemfinále:

Lucas Pouille (24-Fr.) - Rafael Nadal (4-Šp.) 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (6)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies