US Open: Nadal aj Serena si po rekordnom zárobku pofrflali na dane

NETKY.SK • 10 September 2013, 19:15 • 2 min
US Open: Nadal aj Serena si po rekordnom zárobku pofrflali na dane

NEW YORK - Španielsky tenista Rafael Nadal aj Američanka Serena Williamsová si triumfom vo dvojhre na newyorských grandslamových US Open zhodne zarobili v tomto odvetví rekordných jednorazových 3,6 milióna USD aj so zarátaním prilepšenia vzhľadom na prvenstvo v bodovaní Bonus Challenge v rámci zámorského letného okruhu Emirates Airiline US Open Series. Upozornili však, že reálna suma napokon bude výrazne nižšia.

slovakia

left justify in out

"Niekto mi tu povedal, že celkovo som tenisom získala už viac ako 50 miliónov dolárov, lenže polovica putuje k ´strýčkovi Samovi´. Milujem ho. Vždy mu dávam polovicu peňazí," sarkasticky upozornila na daňovú povinnosť Serena a dodala: "Nikdy v živote som si nevyzdvihovala šek osobne. Nehrám tenis pre peniaze. Zbožňujem Grand Slamy. Myslím si, že otec ma priviedol k tenisu pre financie, ale ja - naivná a uletená - som to ani raz nevnímala z takéhoto uhla pohľadu."

Nadalovi zostane v čistom ešte menej: "V konečnom dôsledku to stále bude riadny balík, ale tá suma 3,6 milióna nie je objektívna. Musím zaplatiť dane, čo ma momentálne v Španielsku pripraví tuším o 56 percent. Prídem teda o viac než polovicu a niečo uberie aj konverzia na eurá."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies