US Open: Murray si poradil s Haasem aj kŕčmi

NETKY.SK • 26 August 2014, 08:34 • 2 min
US Open: Murray si poradil s Haasem aj kŕčmi

NEW YORK - Britský tenista Andy Murray postúpil do 2. kola dvojhry mužov na newyorských grandslamových US Open, riadne sa však potrápil s holandským rovesníkom Robinom Haasem, 70. v hodnotení.

slovakia

left justify in out

V zápase plnom zvratov a bizarných situácií triumfoval zverenec francúzskej fedcupovej kapitánky Amélie Mauresmovej za 188 minút 6:3, 7:6 (6), 1:6, 7:5. Vo štvrtom sete bol dva razy o brejk dolu, ale napokon sa vyhol rozhodujúcemu dejstvu. 

 

V horúčave Murray posielal na druhú stranu siete druhé podania s rýchlosťou len 113 km/h, chytal sa za zadné stehenné svaly (napríklad aj počas výmeny, ktorú vyhral), čelil kŕčom v zadnej časti ramena a zjavne nemal v poriadku ani predlaktie. Nezastavilo ho ani 51 nevynútených chýb, resp. 9 dvojchýb. 

"Nečakal som, že kŕče môžu prísť po hodine a pol hry. Nedávno som hral proti Tsongovi v Toronte dlhší zápas a bol som v pohode. Naozaj netuším, čo sa stalo. Snažil som sa zo všetkých síl vytrvať a zvládnuť to. Ak by zápas pokročil do piateho setu, zrejme by som nebol favoritom," povedal Murray, ktorý pred troma rokmi na tomto podujatí ušiel Haasemu v 2. kole z manka 0:2 na sety. 

 

"Niektoré pasáže tohto duelu asi neboli práve najkrajšie na pozeranie," uznal 27-ročný niekdajší druhý muž svetového rebríčka ATP Murray, ktorý aktuálne figuruje na deviatej pozícii v počítačovom poradí. "Kŕče môžu prísť kedykoľvek a kdekoľvek na tele. Keď sa to už raz začne, nikdy nemôžete predvídať, kde to bude pokračovať. Predlaktie som však napriek tomu nečakal. Myslím si, že ľavé predlaktie som počas zápasu až tak veľmi nepoužíval," dodal vysvetľujúco Murray. 

 

Jeho súper Haase tiež priznal, že v dôsledku skoršieho začiatku zápasu podcenil stravovanie a pitie, ale on si zasa sťažoval na problémy s chodidlom a na to, že mu počas zápasu odmietli poskytnúť ošetrenie. Murrayho neverbálne "divadielko" na kurte ho údajne nezaujímalo. "Mal som dosť starostí sám so sebou. Nestaral som sa o to, čo robí súper. Snažil som sa sústrediť na svoju hru,“ povedal Haase. 

 

Rodák zo škótskeho Dunblane Murray teraz bude medzi najlepšími 64 v lokalite Flushing Meadows čeliť nemeckému kvalifikantovi Matthiasovi Bachingerovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona