US Open: Murray sa cíti ukrivdený, chytil sa s rozhodkyňou

NETKY.SK • 8 September 2016, 13:22 • 2 min
US Open: Murray sa cíti ukrivdený, chytil sa s rozhodkyňou

NEW YORK - Britského tenistu Andyho Murrayho rozladil diskutabilný verdikt empajrovej rozhodkyne Marije Čičakovej počas stredajšieho štvrťfinále na newyorských grandslamových US Open s Kei Nišikorim, postupujúci Japonec sa Chorvátky zastal.

slovakia

left justify in out

"Aj predtým sa stala takáto vec a ja som vás na to upozornil," prskal Murray pri dodatočnej výmene názorov. Čičaková zastavila hru na Arthur Ashe Stadium za stavu 6:1, 4:6, 6:4, 1:1 a brejkbal pre Brita, keď sa z reproduktorov náhle ozval rušivý zvuk. Ozvučenie nezlyhalo prvý raz. Národná asociácia USTA neskôr priznala viacero samočinných ruchov, už pred večernou seansou nechala opraviť audiosystém.

"Wayne McKewen mi povedal, že sa to stalo štyrikrát. Ja som to pred tým predmetným fiftínom začul iba raz, a to pri setbale v druhej časti," povedal Murray, ktorý pred stredou uspel v 26 z ostatných 27 duelov a v rámci toho sa - zhodne druhý raz v kariére - presadil na Wimbledone aj OH.

Dvadsaťdeväťročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray dal pocitu skrivodlivosti priechod aj pred privolaným supervisorom: "Nie je to fér." Od sporného momentu prehral miestny šampión zo sezóny 2012 sedem gemov v rade až na 0:2 v piatom sete, Nišikori napokon triumfoval 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5.

Druhý muž renkingu ATP Murray neskôr uznal, že zďaleka nemôže zvaliť všetku vinu na stratu pozornosti z inkriminovaného okamihu: "Určite som mohol v tomto zápase zvíťaziť. Dosiahol som dostatok brejkov. Zároveň som si však nedržal vlastné podanie tak, ako by sa žiadalo. Rád by som išiel ďalej, ale dnes mi nebolo súdené."

Newyorský finalista z predvlaňajška Nišikori sa postavil na stranu Čičakovej: "Ten zvuk bol dosť silný na to, aby si to žiadalo opakovanie fiftínu. Moja koncentrácia bola fuč. Nepoznám dôvod toho, čo sa stalo, ale určite to chcelo stopnutie hry." Japonec bude v piatkovom semifinále hrať so Švajčiarom Stanom Wawrinkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies