US Open: Mladenovicovej prvé štvrťfinále prišlo neskoro v noci

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:11 • 2 min
US Open: Mladenovicovej prvé štvrťfinále prišlo neskoro v noci

NEW YORK - Pred tohtoročným US Open francúzska tenistka Kristina Mladenovicová dokráčala na grandslamových turnajoch najďalej štyrikrát do 3. kola. Po aktuálnom newyorskom triumfe nad favorizovanou Ruskou Jekaterinou Makarovovou (13.) 7:6 (2), 4:6, 6:1 je 22-ročná hráčka so srbsko-bosnianskymi predkami už vo štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

"Len ťažko nachádzam slová, ktorými by som vyjadrila svoje pocity. Musím sa najmä poďakovať divákom, že vydržali s nami na kurte až do neskorej noci," vyhlásila Mladenovicová v prvom pozápasovom interview na kurte.

Posledný zápas nedeľňajšieho "nočného programu" na Štadióne Arthura Ashea vyvrcholil už v pondelok po jednej hodine v noci miestneho času. Štatistici ihneď vyrátali, že ide o tretí najneskorší koniec zápasu ženskej dvojhry na US Open v jeho modernej histórii. Zatiaľ čo 40. hráčka svetového renkingu WTA Mladenovicová sa teší z kariérneho maxima na GS, ruská ľaváčka Makarovová nezopakovala vlaňajšie semifinále. "Keď som sa pozrela na hodinky, až som sa preľakla, že už je tak neskoro. Nie som zvyknutá hrávať tenis o jednej v noci. Fanúšikovia mi však vliali potrebnú energiu, aby som zvíťazila," uviedla Mladenovicová, ktorú cituje aj server WTA.

Mladá Francúzka ponúkla okrem skvelého tenisu divákom aj moment na pobavenie. Na začiatku druhého setu predviedla úder chrbtom k súperke, keď loptičku zasiahla raketou medzi svojimi nohami. Mladenovicová neskôr túto výmenu vyhrala. "Nacvičujem to na tréningoch, ale musíte byť trochu bláznivý, keď to chcete predviesť aj v zápase," podotkla Mladenovicová.

Spanilá jazda newyorským grandslamom sa pre Mladenovicovú ešte nemusí skončiť. Jej najbližšou súperkou bude o desať rokov staršia Talianka Roberta Vinciová (43.), ktorá postúpila do štvrťfinále bez boja - jej kanadská súperka Eugenie Bouchardová sa po pošmyknutí v šatni s otrasom mozgu odhlásila z turnaja. Kolo predtým vyradila v trojsetovom boji Slovenku Dominiku Cibulkovú.

"Je to štvrťfinále a všetci vieme, že v tejto fáze turnaja už nie je ľahký zápas. Roberta je skvelá hráčka, očakávam ťažkú prácu," dodala Mladenovicová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies