US Open: Makarovová premiérovo do semifinále dvojhry na GS

NETKY.SK • 3 September 2014, 20:44 • 2 min
US Open: Makarovová premiérovo do semifinále dvojhry na GS

NEW YORK - Ruská tenistka Jekaterina Makarovová nasadená ako sedemnásta na svoj piaty štvrťfinálový pokus, druhý newyorský po vlaňajšom, premiérovo postúpila do semifinále dvojhry na grandslamovej úrovni.

slovakia

left justify in out

V stredu medzi najlepšími ôsmimi na US Open prekonala finalistku predchádzajúcich dvoch ročníkov Viktoriu Azarenkovú z Bieloruska za 87 minút 6:4, 6:2. Na tomto podujatí ešte neprehrala ani set.

 

Makarovová v šiestej hre zvládla okamžitý rebrejk na 3:3. Ako podávajúca v deviatom geme aj na príjme v desiatom sa presadila z manka 15:40 a keď mala náskok 6:4, 1:0 a 40:0 na returne, zdalo sa, že zápas sa nadobro láme v jej prospech. Azarenková však zabrala, v predmetnej druhej hre druhého dejstva vymazala dovedna štyri brejkbaly. Následne však sama nezužitkovala jednu šancu predviesť priebežný obrat na 2:1. Vo štvrtom geme sa Bieloruska vymanila zo skóre 15:40, lenže v šiestej hre inkasovala brejk na 2:4, hoci viedla 40:30. Ruska sa potom v pohode posunula na 5:2, v ôsmom si geme si brilantným bekhendom popri čiare utvorila dve mečbalové príležitosti a premenila hneď prvú. 

 

Dvadsaťšesťročná ľavoruká Moskovčanka Makarovová bude najbližšie čeliť úspešnej z duelu Serena Williamsová (USA-1) - Flavia Pennettová (Tal.-11), ktorý sa začne o 1.00 h už vo štvrtok SELČ. Proti americkej líderke svetového rebríčka má štatistiku 1:3, s talianskou univerzálkou stojí vyrovnane 1:1. 

 

Hrdinka vlaňajšieho aprílového moskovského semifinále Fed Cupu proti Slovenkám Makarovová je na Majors šampiónkou vo štvorhre z parížskeho antukového Roland Garros 2013. Proti 25-ročnej niekdajšej jednotke počítačového poradia Azarenkovej (17.), dobyvateľke melbournských Australian Open 2012 a 2013, vyrovnala na 3:3, hoci priebežne zaostávala 1:3. Nadviazala na úspech 1:6, 6:2, 6:3, ktorý dosiahla minulý rok na antuke v Madride. 

 

Makarovová sa už vyšvihla na 15. priečku v prepočtovej verzii hodnotenia (v stredu je ešte môže odsunúť spomenutá Pennettová), zatiaľ najvyššie bola na terajšej oficiálnej 18. pozícii. 

 

Dvojhra žien - štvrťfinále: 
Jekaterina Makarovová (Rus.-17) - Viktoria Azarenková (Biel.-16) 6:4, 6:2 za 87 minút 

 

Zostávajúci stredajší program štvrťfinále dvojhry žien: 
Serena Williamsová (USA-1) - Flavia Pennettová (Tal.-11) / bilancia: 5:0 (od 1.00 h už vo štvrtok SELČ) 

 

Od utorka známa dvojica v semifinále dvojhry žien: 
Caroline Wozniacka (Dán.-10) - Šuaj Pcheng (Čína) / bilancia: 5:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona