US Open: Lacko a Rybáriková sú štvrtí pod newyorskou čiarou

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 19:09 • 2 min
US Open: Lacko a Rybáriková sú štvrtí pod newyorskou čiarou

WHITE PLAINS - Slovenskí tenisti Lukáš Lacko a Magdaléna Rybáriková zhodou okolnosti obaja sú na štvrtej pozícii pod čiarou hlavnej súťaže dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open na tvrdom povrchu v New Yorku (29. augusta - 11. septembra).

slovakia

left justify in out

Zo Slovákov sa na základe postavenia vo svetovom rebríčku k 18. júlu "zmestili" Martin Kližan, Dominika Cibulková a Karolína Schmiedlová, vo všetkých troch prípadoch bolo oficiálne potvrdenie len formalitou.

Medzi mužmi je "cut" už pod 98. Vasekom Pospisilom z Kanady, Lackovi patrí 102. post. Chránený renking využili až šiesti hráči - Francúz Julien Benneteau, Srb Janko Tipsarevič, domáci Brian Baker, Austrálčan Thanasi Kokkinakis, Rus Dmitrij Tursunov a Poliak Jerzy Janowicz. K 104 oprávneným pribudne 8 držiteľov voľnej karty a 16 kvalifikantov.

U žien absentujú suspendovaná Ruska Maria Šarapovová a tehotná Bieloruska Viktoria Azarenková. Pri prihlasovaní si uplatnili "protected ranking" Číňanka Šuaj Pcheng, kazašská reprezentantka Galina Voskobojevová a Ruska Vitalia Diačenková. Čiara je pod 103. Bieloruskou Alexandrou Sasnovičovou, Rybáriková figuruje na 107. priečke. Aj tu pribudne 8 držiteliek voľnej karty a 16 kvalifikantiek.

Uzávierka prihlášok na kvalifikáciu bude o dva týždne. Zo Slovákov do nej smerujú spomenutý Lacko, Andrej Martin a Jozef Kovalík, resp. Rybáriková, Jana Čepelová, Kristína Kučová a Rebecca Šramková, možno Daniela Hantuchová, skôr však nie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies