US Open: Kvitová zrušila Kontovej sériu 16 víťazstiev

NETKY.SK • 8 September 2015, 11:35 • 2 min
US Open: Kvitová zrušila Kontovej sériu 16 víťazstiev

NEW YORK - Česká tenistka Petra Kvitová je jednou z troch štvrťfinalistiek ženskej dvojhry na grandslamových US Open, ktoré potvrdili svoje nasadenie. Okrem nej ešte svetová jednotka Serena Williamsová a dvojka Rumunka Simona Halepová.

slovakia

left justify in out

Do osmičky najlepších postúpila turnajová päťka Kvitová v New Yorku vôbec po prvý raz, podarilo sa jej to po triumfe nad Britkou Johannou Kontovou 7:5, 6:3. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka Kvitová si pomohla 28 víťaznými údermi so 6 esami, ale jej súperka príkladne bojovala. Vypracovala si 5 možností na brejk, ale nevyužila ani jednu. Zato česká ľaváčka Kvitová bola úspešná v oboch svojich pokusoch v koncovkách setov.

"Nebolo to vôbec jednoduché. Najmä zo začiatku zápasu som bola horšou hráčkou na kurte. Súperka výborne podávala, ja som si len s ťažkosťami udržiavala svoj servis a čakala na šancu. Tá napokon prišla dvakrát," povedala Kvitová v prvom interview na kurte. Neskôr na tlačovej besede 25-ročná rodáčka z Bílovca, zverenka trénera Davida Kotyzu, dodala: "V tých koncovkách oboch setov mi pomohla aj súperka, keď urobila dvojchybu. Jej hra však bola skvelá. Nútila ma hrať viac výmen, ako som si predstavovala. Bol to kvalitný zápas."

Dvadsaťštyriročná Kontová prišla o zaujímavú sériu 16 víťazných zápasov. Pred US Open vyhrala 97. hráčka rebríčka WTA dva prípravné turnaje nižšej kategórie ITF v Kanade (Vancouver a Granby) a v newyorskej štvrti Flushing Meadows pridala tri víťazné zápasy v kvalifikácii a ďalšie tri v hlavnej súťaži. Kontová je zaujímavým prípadom s medzinárodnou identitou. Narodila sa v roku 1991 v austrálskom Sydney maďarským rodičom, v roku 2005 sa s rodičmi a sestrou presťahovali do Veľkej Británie. Od mája 2012 vlastní britské občianstvo a žije v Eastbourne. Trénuje ju však Španiel Esteban Carril a väčšinu tréningových hodín strávi v Gijóne na severe Španielska.

"Prehrala som, ale s jednou z najlepších hráčok. Chýbal mi potrebný herný rytmus aj pokoj na rakete, ale súperka mi to nedovolila. Napriek tomu som veľmi rada, že som si mohla zahrať na Štadióne Arthura Ashea. Mama mi včera pripomenula, že v roku 2007 som ako juniorka vravela, že ten štadión sa mi páči zo všetkých najviac. Dá sa povedať, že teraz sa mi splnil detský sen," povedala Kontová na pozápasovej tlačovej konferencii.

Kontová si postupom do prvého osemfinále na turnaji veľkej štvorky v kariére výrazne vylepší aj rebríčkové postavenie. Mala by sa dostať až približne na 60. priečku v renkingu WTA, čo jej zrejme zabezpečí účasť v hlavnej súťaži na Australian Open 2016.


"Ani som len nedúfala, že niečo také bude možné. Až tréner mi pripomenul, že moje dobré výkony majú za následok aj takúto čerešničku. Som z toho nadšená," dodala Kontová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies