US Open: Kvitová pod dohľadom Pálu namiesto Kotyzu

NETKY.SK • 27 August 2013, 09:57 • 2 min
US Open: Kvitová pod dohľadom Pálu namiesto Kotyzu

NEW YORK - Česká tenistka Petra Kvitová sa na grandslamových US Open v New Yorku predstaví pod trénerským dohľadom kapitána fedcupovej reprezentácie Petra Pálu namiesto stabilného kouča Davida Kotyzu.

slovakia

left justify in out

"Čaká doma na narodenie potomka," vysvetlila wimbledonská šampiónka zo sezóny 2011 Kvitová túto novinku pre iDnes.cz a dodala: "S Petrom sa dobre poznám a je to pre mňa najprijateľnejší variant. Oťukali sme sa v New Havene a všetko dobre sadlo. Obaja sme s Davidom stále v kontakte, zatiaľ to funguje." 

Dvadsaťtriročná ľaváčka nedokázala na spomenutom prípravnom podujatí v New Havene obhájiť titul, v sobotu prehrala vo finále s Rumunkou Simonou Halepovou dvakrát 2:6. "Pre mňa bol ten turnaj dôležitý v tom, že som si zahrala viac zápasov. Nejakú sebadôveru som v nich určite získala," vyhlásila niekdajšia dvojka svetového rebríčka WTA Kvitová, ktorá teraz figuruje na 10. pozícii v renkingu. 

Kvitová na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických ešte nebola za osemfinálovým 4. kolom (2009 a vlani): "Rada by som to vylepšila. Je to grandslamový turnaj, na takom človek vždy chce zájsť čo najďalej." Češka sa v 1. kole stretne s Japonkou Misaki Doiovou, ktorú tento rok zdolala v poľských Katoviciach: "Mohla som dostať aj oveľa ťažšiu súperku, ale nepovedala by som, že je to príjemný žreb. Je to ľaváčka, ktorá sa pomerne dobre pohybuje, čo považujem za jej asi najväčšiu zbraň. Dúfam, že budem mať lepší servis než ona, je dosť malinká. Musím hrať agresívne, aby nemala čas." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies