US Open: Kvitová po postupe do štvrťfinále: Je to ako rozprávka

NETKY.SK • 4 September 2017, 10:40 • 2 min
US Open: Kvitová po postupe do štvrťfinále: Je to ako rozprávka

New York - Česká tenistka Petra Kvitová a Američanka Venus Williamsová nastúpia proti sebe vo štvrťfinále ženskej dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open. Kvitová si v osemfinále ako nasadená trinástka poradila s trojkou "pavúka" Španielkou Garbiue Muguruzovou Blancovou 7:6 (3), 6:3. Venus Williamsová ako nasadená deviatka zdolala ďalšiu španielsku hráčku Carlu Suarezovú Navarrovú 6:3, 3:6, 6:1.

slovakia

left justify in out

Kvitová prehrávala v úvode zápasu s Muguruzovou 1:4 a v šiestom geme čelila trom brejkbalom. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka ich však odvrátila a od toho momentu bola na dvorci Arthura Ashea lepšou hráčkou. "Postup do štvrťfinále US Open pre mňa veľa znamená. Tvrdo som makala, aby som sa po operácii ruky vrátila a opäť si mohla zahrať na veľkých kurtoch. Ďakujem svojmu tímu. Ťažko to opísať slovami, pretože v uplynulých mesiacoch som prežila krušné chvíle a nevedela som, ako sa táto cesta skončí. Výhra na najväčšom kurte sveta je ako rozprávka," citoval slová Kvitovej server idnes.cz.

 

Češka si vylepšila vzájomnú bilanciu s Muguruzovou na 3:1 a v New Yorku vyrovnala svoje maximum z roku 2015. Vo Flushing Meadows v tomto roku ešte nestratila ani set. Muguruzová má napriek osemfinálovej prehre stále šancu, že po skončení US Open bude nová svetová jednotka. Wimbledonská víťazka však musí čakať na to, ako ďaleko sa na turnaji dostanú súčasná líderka rebríčka WTA Češka Karolína Plíšková a Ukrajinka Jelina Svitolinová. Obe v pondelok absolvujú osemfinálové zápasy.

 

dvojhra - ženy - osemfinále:

Petra Kvitová (13-ČR) - Garbine Muguruzová Blancová (3-Šp.) 7:6 (3), 6:3, Venus Williamsová (9-USA) - Carla Suarezová Navarrová (Šp.) 6:3, 3:6, 6:1

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona