US Open: Kužmová vo finále juniorskej štvorhry

NETKY.SK • 12 September 2015, 08:07 • 2 min
US Open: Kužmová vo finále juniorskej štvorhry

NEW YORK - Slovenská tenistka Viktória Kužmová s Ruskou Aleksandrou Pospelovovou sa prebojovali do finále juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji US Open.

slovakia

left justify in out

V semifinále si poradili s piatym nasadeným americko-brazílskym párom Francesca di Lorenzová, Luisa Stefaniová v troch setoch 6:4, 6:7 (5), 10:5 v tzv. supertajbrejku. Kužmová bude v sobotu bojovať o svoj prvý grandslamový titul. S Pospalovovou nastúpia proti ruskej dvojici Anna Kalinská, Anastasia Potapovová.

 

Z postupu do finále mala talentovaná Košičanka veľkú radosť. "Bolo to napínavé, keď sme v druhom sete nepremenili tie mečbaly pri vlastných podaniach. Už som strácala nervy, lebo sme hrali lepšie ako ony a nechcela som hrať supertajbrejk. No nakoniec sme to dali, takže to je super. Veľmi sa z toho tešíme. Zatiaľ nevieme, čo vymyslíme na Rusky vo finále. Poznáme ich dobre, vieme ako hrajú. Uvidíme, ako to pôjde,“ povedala Kužmová po semifinálovom víťazstve pre www. starsforstars.eu.

 

Slovenskí juniori ukoristili v ére samostatnosti na podujatiach veľkej štvorky celkovo šesť titulov, z toho tri v debli. Filip Horanský s Čechom Jiřím Veselým vyhrali v roku 2011 juniorskú štvorhru na Australian Open. Rok predtým získali v Melbourne titul v debli Jana Čepelová so Chantal Škamlovou. Henrieta Nagyová v roku 1994 po boku bývalej svetovej jednotky Švajčiarky Martiny Hingisovej vyhrala štvorhru na Roland Garros.

 

Kužmová nadviazala v New Yorku na tohtoročné singlové wimbledonské semifinále. Zverenka trénera Jána Sabovčíka už uprednostňuje ženské turnaje ITF, na ktorých získala v tejto sezóne dva tituly, dokopy ich má tri. V kombinovanom juniorskom rebríčku ITF jej aktuálne patrí 53. miesto. Naposledy bola zo slovenských juniorov v grandslamovom finále Tereza Mihalíková - v júli vo wimbledonskej štvorhre.

 

Aj doposiaľ posledné víťazstvo dosiahla Mihalíková - v januári tohto roku v singli na Australian Open. Na US Open vyhrala juniorskú dvojhru Kristína Kučová (2007), vo štvorhre pred érou samostatnosti Radka Zrubáková (1985, 1986), Karina Habšudová (1991). Vo finále v juniorskej štvorhre boli so zahraničnými partnerkami Petra Uberalová (2012) a Mihalíková (2014). Kužmová je teda za posledné štyri roky treťou juniorskou finalistkou US Open zo Slovenska.

 

juniorky - štvorhra - semifinále:

Viktória KUŽMOVÁ, Aleksandra Pospelovová (SR/Rus.) - Francesca di Lorenzová, Luisa Stefaniová (5-USA/Braz.) 6:4, 6:7 (5), 10:5

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona