US Open: Kližan a Lacko už aj formálne s právom štartu

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 12:02 • 2 min
US Open: Kližan a Lacko už aj formálne s právom štartu

NEW YORK - Martin Kližan a Lukáš Lacko zo slovenských tenistov už aj formálne majú právo štartu v hlavnej súťaži dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (25. augusta - 8. septembra).

slovakia

left justify in out

Na základe ich postavenia vo svetovom rebríčku ATP k 14. júlu (57., resp. 84. pozícia) to bolo jasné už pred uzávierkou prihlášok. Menoslov 104 oprávnených hráčov zverejnil web medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických. Pribudne 8 držiteľov voľnej karty a 16 kvalifikantov.

 

Zatiaľ nechýba nik z hráčov, ktorí prichádzali do úvahy, ale vo viacerých prípadoch je jasné neskoršie storno účasti zo zdravotných dôvodov. Čiara sa momentálne nachádza pod nemeckým reprezentantom Dustinom Brownom, prvými troma čakateľmi sú Damir Džumhur z Bosny a Hercegoviny, Španiel Albert Montanes a Argentínčan Máximo González. Netradičným úkazom je nula uplatnených tzv. chránených renkingov. 

 

Uzávierka kvalifikácie bude o dva týždne. Zo SR do nej smerujú Norbert Gombos, Miloslav Mečíř ml. a Andrej Martin, veľmi nepatrnú šancu má Adrian Sikora. Zoznamy v kategórii žien zverejnili už skôr. Zo Sloveniek si zahrajú Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Karolína Schmiedlová a Jana Čepelová, v kvalifikácii Kristína Kučová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies