US Open: Klejbanovová zvládla rakovinu aj grandslamový návrat

NETKY.SK • 27 August 2013, 09:46 • 2 min
US Open: Klejbanovová zvládla rakovinu aj grandslamový návrat

NEW YORK - Bojovníčka s rakovinou Alisa Klejbanovová má za sebou víťazný návrat na grandslamovú tenisovú scénu. V pondelňajšom stretnutí úvodného kola dvojhry na US Open si Ruska poradila s Portoričankou Mónicou Puigovou 6:4, 3:6, 7:5. Po dueli vyhlásila, že nežiada fanúšikov o súcit a odmieta podsúvanú rolu vzoru.

slovakia

left justify in out

Bývalej 20. hráčke svetového rebríčka (február 2010) v roku 2011 diagnostikovali Hodgkinov lymfóm. Odvtedy sa prepadla na súčasnú 363. priečku počítačového poradia. "Som rada, že to všetko je už za mnou. Zvládla som to. Svoj zápas som vyhrala," povedala k súboju so zhubným ochorením 24-ročná Klejbanovová a pokračovala: "Veľa ľudí mi vraví, že som ich inšpirovala. Obdivujú ma. To je veľká vec, ale nechcem byť žiadnym vzorom. Robím to pre seba. Túžim hrať tenis. Nerada by som sa štylizovala do nejakej roly. Ak môj príbeh niekoho inšpiroval a dodal mu novú vieru a silu, považujem to za skvelé." 

Vo Flushing Meadows jej tenisový boj pokračuje v druhom kole, čaká ju Srbka Jelena Jankovičová nasadená ako deviata. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies