US Open: Kerberová vyradila Kvitovú, vo štvrťfinále aj Wozniacka

NETKY.SK • 5 September 2016, 08:09 • 2 min
US Open: Kerberová vyradila Kvitovú, vo štvrťfinále aj Wozniacka

NEW YORK - Nemecká tenistka Angelique Kerberová zdolala Češku Petru Kvitovú 6:3, 7:5 v osemfinále dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Svetová aj nasadená dvojka Kerberová postúpila do štvrťfinále na americkom "harde" po piatich rokoch, vtedy si dokonca zahrala medzi najlepšími štyrmi. Kvotová nasadená ako štrnásta nezopakovala štvrťfinálovú účasť z vlaňajška. Bronzová medailistka z nedávnych OH v Riu de Janeiro Kvitová urobila až 43 nevynútených chýb, poslednou bola siedma dvojchyba pri mečbale súperky. Strieborná z Ria Kerberová stále má šancu zosadiť Serenu Williamsovú po vyše 309 týždňoch zo ženského tenisového trónu. Vo štvrťfinále si 28-ročná nemecká ľaváčka zahrá proti vlaňajšej finalistke a turnajovej sedmičke, Talianke Roberte Vinciovej. Už 33-ročná Vinciová v osemfinálovom 4. kole zdolala Lesiu Curenkovú 7:6 (5), 6:2. Ukrajinka v piatok v dráme v 3. kole vyradila Dominiku Cibulkovú. Vinciová hrá v hlavnej súťaži v New Yorku po štrnásty raz, z ostatných piatich rokov má na konte štyri štvrťfinálové účasti.

 

Druhú známu štvrťfinálovú dvojicu tvoria nenasadené hráčky, Dánka Caroline Wozniacka (74.) a Lotyška Anastasia Sevastovová (48.), premožiteľka Karolíny Schmiedlovej z 1. kola. Tá si značne nečakane poradila s britskou trinástkou podujatia, Johannou Kontovou 6:4, 7:5. Lotyška si o jedno kolo zlepšila osobný rekord na veľkej štvorke z melbournských Australian Open už spred piatich rokov.


Niekdajšia jednotka svetového rebríčka WTA Wozniacka zdolala domácu miernu favoritku Madison Keysovú nasadenú ako ôsmu za 77 minút 6:3, 6:4. Tradične striedmo hrajúca severanka s poľskými koreňmi urobila len 7 nevynútených chýb v porovnaní s 33, na "winnery" zaostala 12:30. Wozniacka je finalistkou US Open z rokov 2009 a 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona