US Open: Iránec Borghei nemôže vykonávať rolu rozhodcu kvôli sankciám voči Iránu

NETKY.SK • 23 August 2013, 13:35 • 2 min
US Open: Iránec Borghei nemôže vykonávať rolu rozhodcu kvôli sankciám voči Iránu

NEW YORK - Iránsky tenisový rozhodca Adel Borghei, ktorý pricestoval do USA na záverečný grandslamový turnaj sezóny US Open, nemôže vykonávať činnosť pre americké sankcie voči Iránu.

slovakia

left justify in out

"Toto by nemalo byť o politike. Mám tu preto s tým problémy. Nechcem sa baviť o politike. Miešajú spolu politiku a šport," reagoval Borghei pre štvrtkové vydanie denníka New York Times.

Tridsaťdvaročný Borghei má za sebou sedem Wimbledonov a jedno finále aj na Australian Open. Rolu empajrového rozhodcu vykonával vo viac ako 30 krajinách. Borghei bol informovaný o svojom zákaze zo strany USA už počas turnaja ATP v Montreale začiatkom augusta. Môže sa odvolať proti tomu a dostať dodatočné povolenie. Hlavné súťaže US Open sa začnú na newyorských kurtoch vo Flushing Meadows v pondelok 26. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies